Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Mina första lacebroderier

Så blev det äntligen av - lacebroderierna jag så länge försökt få tid till. Nu blev det en snöstjärna och en snögubbe. Jag ska försöka få tag på en lite annorlunda snöstjärna, vill ha den lite rakare och vassare i konturerna. Men den här kommer att få hänga och göra nytta nu fram till jul.

Till första advent band vi en dörrkrans, det var några år sedan sist men nu hade jag en bra stomme att bygga på så det gick riktigt fort. Granris i botten och lingonris ovanpå, sedan har jag sparat lite dekorationer från blomgrupper och köpta kransar så det gick bra att smycka den också.

Häromkvällen hann jag brodera på några wettexdukar, fast jag vet inte vad jag tänkte med för det blev ingen med julmotiv - men det hinns kanske med, det är ju några veckor kvar.

Den lilla musen på bilden är en nåldyna, den är så söt och det gör mig nästan ont att sticka nålarna i den. :-)

Ett projekt som gick i stöpet var de julkulor jag skulle sy, hade lite bråttom och klippte utan sömsmån och då blev de på tok för små, en massa jobb till ingen nytta. Fast jag har kvar tygbitarna få se om jag kan komma på något jag kan göra av dem.

Jag har just nu kommit in från kvällspromenaden med hunden, det var en halkig promenad den snöblandade nederbörden som kommit under dagen fryser fläckvis på, så man får se upp. Det finns hopp om en vit jul.

Maskinbroderi/Lace
Postat 2011-12-07 22:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons