Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Omklädning fåtölj

Nu har jag klätt om den första fåtöljen av två jag har som plan att göra, när man klär av en möbel så är det bra att ta lite bilder under själva avklädningen så är det enklare att göra rätt när nya tyget ska på. Märk också upp alla delarna var de ska sitta (rygg framsida, rygg baksida med mera) och vad som är upp och ner. Det har i alla fall hjälpt mig, har man inte tid att hålla på varje dag är det lätt att glömma mellan gångerna. Sedan har jag använt dem som mönster vid tillklippning av tyget, men lagt på någon cm extra runt om.

Det kanske inte syns så tydligt på den här bilden men tyget på sitsen är blankslitet medans ryggstödets tyg fortfarande har kvar en del struktur.

Skumgunnit var inte alltför fräscht det var både torrt och håligt. Skumgummit har jag dammsugit av ordentligt och sedan lagt på ett lager till ca 1,5 cm tjockt och spänt ett eneklt lakansvävstyg över. Det kan ses på en bild längre ned på sidan.

Så här såg det ut under ryggstödets skumgummi och där under stoppade jag in nytt skumgummi också det 1,5 cm tjockt och spände sedan lakansväv över innan det nya tyget sattes på.

Ryggstödets pappskiva visade sig ha brutits och entränningstyget var sprucket så det blev till att skaffa nytt.

Här ser man att de satt en pappremsa för att spika i så jag skaffade ny sådan till det nya tyget också.

När jag sedan började klä om fåtöljen glömde jag alldeles bort att fotografera, någon bild blev det dock när minnet hann ikapp och det var denna där man ser sitsen färdigklädd och ryggen har blivit stoppad med skumgummi och fått lakansväven spänd.

När jag var så långt i arbetet visste jag att jag kommit till den del som skulle ta längst tid. För till ryggstödet så blev det både nubb att spika och en massa sömnad. Tyget som spänns över ryggen som man lutar sig mot det spikas fast, medans ryggen utåt mot nacke och sidopartier sys med smygsöm, sedan spikas tyget under sitsen mot golvet.

Det saknas bild bakifrån upptäcker jag nu, men här är stolen färdig på plats hos svärföräldrarna.

Ja nu väntar en ny fåtölj och nya projekt att ta tag i.

Trevlig helg!

Postat 2015-01-09 14:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons