Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Ugnsinvigning!

Nu börjar det så smått bli ordning, vi har i alla fall fått ugnen installerad idag och den ska få invigas med en enkel och vardaglig ugnspannkaka. Jag är så glad för den har ett sådant handtag så att jag kommer att kunna sy en handduk som hänger runt stången som jag sett flera av er göra. Undrar vilken färg den ska få...? Lite grytlappar ska jag nog också göra. Det är härligt nu när man faktiskt kan ana att det kommer att bli färdigt en dag.  

Vardagsrummet kommer vi att börja ställa tillbaka ikväll, nu får vi äntligen se vårt fina nya golv!  Härliga tider känns det som nu!

Postat 2007-05-22 16:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Är det helg igen?!

Det går fort, vi kan ännu inte flytta in i vårt kök och hantverkarna kommer och jobbar imorgon med. Vi får nog laga maten på campingköket några dagar till och byta kylklampar i kylväskan och diska för hand. Hör så synd det är om oss. ;-). Detta är förstås ett i-landsproblem och jag klagar inte det har gått över förväntan bra, det är mest längtan att få det klart man känner nu.

Nu ska jag snart gå med min dotter till slöjdklubben, de håller på att sy handdockor, jättefina jag hoppas hon vill visa upp den här på Sysidan när den är klar.

Ha en riktigt skön helg! 

/Ulrika 

 

Postat 2007-05-16 15:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I reparationsfasen

Under knappt två veckors tid har vårt hus vänts upp och ner, vi håller på att renovera kök och lägga in nytt golv i vardagsrummet. Detta innebär att vi inte har något mellanplan att bo på så det blir tvättstuga och kök i källaren och sovrum och vardagsrum på övervåningen.

Alla som renoverat, och det är väl de flesta, vet hur det är, grått putsdamm ligger fint överallt och följer med under strumpor och tofflor och sprids till oönskade platser. Ändå är man så glad och ser fram emot den dag när allt är färdigt.

Däremot så avstannar alla tänkta projekt av men deras tid kommer.

Något jag funderat på är de här sakerna man sytt som inte blivit bra, en del av dem har blivit "trasor" men ett par byxor som jag skrev om i "Värsta skapelsen forumet" är det något konstigt med. Jag har sytt dem färdiga men linningen och gylfen blev inte bra i alla fall, dessutom tycker jag att de blev för vida i benen, alltså hela vägen, de är inte utställda på något vis. Så hänger jag in dem i garderoben och de blir inte använda, inte blir de annorlunda av att hänga där heller. Hur ska man göra? Använda byxorna en dag (när ingen ser) eller ge sig i kast med dem och göra ändringar på dem? Eller skänka till Myrorna, kan någon som verkligen behöver bli glad över dem? Det som jag är mest nöjd med är broderierna på bakfickorna, mina initialer. Bild har jag inte tagit ska göra det när renoveringen är klar.

Så är livet just nu!

Ulrika

Postat 2007-05-10 14:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons