Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Rita av mönster - är det roligt?

Ja jag frågar, för nu har jag ritat av mönster till en velourdress från Allt om Handarbete och jag blir lika snurrig varje gång. Så mycket streck och trådriktningar och små markeringar som ska göras. Nu är inte det ett projekt som ligger nära i tiden men jag har beställt tyg i alla fall och då är det ju skönt om mönstret är klart när man är mogen att sätta tänderna i det projektet. Lite mindre saker ska göras först, t-shirts och draperi till dotterns rum och en pyjamas ska hon och jag få ihop.

Jag stygnsatte lite för några helger sedan och trodde att jag kommit igång ordentligt men nu har alldeles för mycket jobb satt käppar i hjulet för det. Ett peacemärke har det blivit men jag har inte provsytt det än så jag vet inte hur det ser ut när det är sytt.

Och så kom snön till Stockholm lagom till sportlovet, vitt och vackert, lite blött men det tycker barnen är kul då kan man göra snögubbar och snölyktor. :-)

 

Postat 2009-02-22 17:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fodral och kudde

Förra lördagen stygnsatte jag apples logga för att brodera på ett fodral till min iphone, idag blev det klart, bild kommer snart i mitt album.

Sedan har jag gjort färdig min slipskudde som legat och bollats fram och tillbaka, men nu ligger den i vardagsrumssoffan och "myser". Det är något speciellt med att göra färdigt något som legat väldigt länge och samlat damm, man känner sig lite extra glad att det äntligen är färdigt. Slipsar är väldigt roligt att jobba med, det kan jag varmt rekommendera.Kudden kommer också snart i albumet.

I övrigt så har jag beställt en massa tyg, så jag hoppas att det blir färdiga saker av det och inte liggandes i flera år. Det ska bli mysdress, t-shirts och draperi. Karin min dotter ville ha en pyjamas och hittade ett fint tyg, men hon har nästan lovat att försöka sy den själv med min hjälp.

Postat 2009-02-07 15:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons