Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Häromkvällen såg jag "rött"

Äntligen hade jag fått tid att sy, nästan två timmar. Mina mysbyxor blev sydda och när linningen skulle göras färdig så hade jag glömt att skaffa öljett till snöret som ska gå i linningen. Då såg jag "rött" i dubbel bemärkelse, rött tyg och lite irriterad.

Ah så hemskt var det inte förstås, nu är ju byxorna i stort sett klara, de tog dock längre tid att göra än jag förväntat mig då de blev väl stora, så jag har sytt in dem både vad gäller benvidd och i midjan. Min dotter sa när jag provade dem första gången att "de där kan ju vara bra att växa i" men jag har inte tänkt bli så mycket större så jag sydde in dem istället.  Nu är det bara linningen och jackan kvar innan min mysdress är färdig.

Jag har sytt nu med stretchnål som jag beställde hos Bibbi, jag tyckte jag kände skillnad när jag sydde med den än med vanlig nål, kan det verkligen vara så?

Och så lite väder - de lovar varmare väder till helgen åtminstone från mitten till södra Sverige, då får vi passa på att njuta!

Inlagt 2009-04-22 09:39 | Läst 3569 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2009-04-23 23:16   Bibbi Lundgren
Ja, nålarna har större betydelse än man tror.
Särskilt strechnålar är viktiga.
 
2009-04-22 20:38   Monica Christensson
Jag använder alltid stretchnålar när jag syr i trikåtyger, jag tycker att det blir mycket mycket bättre sömmar, och dom håller bättre, blir inte dom små hållen som det kan bli med en vanlig nål.
 
2009-04-22 11:38   Ulrika Lindh
Jo jag tänkte det också, nu har jag skaffat öljetter i alla fall men kanske det är skönare med sytt knapphål, känns lite mjukare, jag får se hur jag gör.
 
2009-04-22 09:49   Aina Johansson
Sy ett litet knapphål, för snöret
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons