Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ann-Kathrins blogg

Att handarbeta är ett måste sedan jag var barn. Det ger både nöje och avkoppling. Jag pendlar mellan allehanda tekniker och skapar olika ting av både nytt och gammalt. Så vi får se vad det kan bli för något som kommer med här.

Tiden bara rinner iväg, när man har roligt

Kors det har gått mer än 2 år sedan jag skrev något här, och jag är ändå ofta inne och kollar läget i olika forum. Jag kan konstatera att de olika överdelarna på de lapptäcken jag visade i bild 2016, fortfarande ligger okviltade. Men de ingår i översiktsplanen "2019".

Lite hänger det väl ihop med att det är lättare att påbörja än avsluta större projekt, vilka kan kräva koncentrerat arbete kanske varje dag i en hel vecka. Så mitt svar på frågan om hur många projekt jag har igång samtidigt blir alltid högt, för jag varvar diverse tekniker. Det är så också att det ibland saknas något specifikt för att göra det där allra sista. Det går ju inte alltid att beställa material på nätet utan man måste ibland också ta sig till fysisk butik, och då dröjer det kanske ännu längre innan man kommer till "skott". 

Sedan blev det ju också så, som jag skrev då att stickmaskin kom in i mitt liv. Igen, kanske jag skall skriva för jag köpte en mekanisk 50-talare för väldigt länge sedan, men vi blev inte vänner. Men efter en veckokurs 2016 med hyrd maskin, och en veckokurs 2017 med egen hålkortsmaskin, så nu rullar den typen av stickning på.  

Mina symaskiner används regelbundet för olika typer av projekt med val av mönster, teknik och typ av dekorationer, men det är också projekt som oftast har en kortare planeringshorisont. Jag försöker ständigt hitta lämpliga projekt att ge bort i stället för en blomma, som snabbt vissnar. Det brukar bli uppskattat av mottagarna, som oftast har helt andra hobbies. Textilnörd som jag är alltsedan slöjdlektionerna i småskolan, så njuter jag av att hålla på med "allt på en gång", för då behöver man aldrig känna att "jag har ingenting att göra".

Inlagt 2019-02-07 17:54 | Läst 10228 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2019-02-08 12:17   Ulrika Lindh
"att hålla på med "allt på en gång", för då behöver man aldrig känna att "jag har ingenting att göra"." /Så kloka ord!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons