Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ann-Kathrins blogg

Att handarbeta är ett måste sedan jag var barn. Det ger både nöje och avkoppling. Jag pendlar mellan allehanda tekniker och skapar olika ting av både nytt och gammalt. Så vi får se vad det kan bli för något som kommer med här.

Ett UFO var på G att bli klart

I mars 2015 började jag sy 40 klassiska kviltblock (10 eller 15 tum i fyrkant) efter mönster, och som sedan skulle bli toppen till ett större lapptäcke. Min avsikt var att kunna använda tygrester lite huller om buller (sk scrappy look) för att minska på lagret. Jag kom igång bra, men så hamnade projektet i träda för att något annat dök upp.

Först nu ca 10 månader senare var det så dags att ta itu med projektet igen och börja sy ihop blocken. Men jag hade räknat fel och glömt sy de 10 sista, så det fick jag gjort i ett huj. Så var det då dags att börja placera ut blocken som skulle sys i fem oregelbundna grupper innan de sattes ihop till en enhet.

Dessutom skulle det sys in ett antal "passbitar" på 5*5 tum för att de olika blocken skulle kunna förskjutas lite mot varandra och bilda respektive enhet. Bitarna var 4-patch, flying geese och pinwheel för den som är bekant med terminologin. De syddes allteftersom för att de skulle passa i nyans o färgstyrka mot de omgivande blocken.  Dessutom var det två block som visade sig helt avvika från mitt övergripande färgschema, så de blocken fick jag sy nya för att passa in. Det gick åt en himla massa tråd, men det har jag klart gott om. Nåväl, jag fick ihop täcket och nu till helgen var så alla tre bårderna på plats. 

Men vi kviltare räknar ju alltid i tum, så jag hade inte riktigt koll på måtten i centimeter! Jag har sytt ett monster milt uttryckt för täcket kommer att bli ca 265*300 cm. Jag har en Grace kviltram, som står uppställd i "Queen-size", men det räcker inte utan jag måste sätta in en mellandel för att öka bredden till "King-size". Innan det kan ske måste jag flytta på sängar o andra möbler, vilket får vänta till stora vårstädningen.

Tills dess så får detta UFO hänga där på ramen ett tag och bara vara nästan klart....

kviltning UFO
Postat 2016-02-19 17:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons