Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ann-Kathrins blogg

Att handarbeta är ett måste sedan jag var barn. Det ger både nöje och avkoppling. Jag pendlar mellan allehanda tekniker och skapar olika ting av både nytt och gammalt. Så vi får se vad det kan bli för något som kommer med här.

Ännu mer ordning och reda - nu i tidskriftshyllan

Jag vävde ett tag på tidigt 80-tal på en gammal vävstol och fick lära mig tekniken ur Laila Lundells eminenta bok.  Men jag fick göra mig av med den när vi flyttade söderöver. Detta pga av platsbrist i det hus vi skulle hyra under några år. Och inte trodde jag direkt att jag skulle väva igen. Men, många år senare skaffade vi oss ett fritidshus på landet, och på ovanvånigen stod en fullt fungerande 1800-talsvävstol, som ingick i köpet. Den hade lyfts in utifrån vid en ombyggnad och gick inte att ta ner för trappan - tur för mig!

På den har jag vävt trasmattor för det har blivit många trasiga gamla lakan liggande  i skåpen som inte slängts. Lite infärgning i tvättmaskinen, så var de redo att få ett nytt liv som inslag i nya mattor på våra golv. Efter en hel del vävning så kom jag dock fram till att den gamla stolen inte längre höll varpspänningen utan måste bytas ut. Så nu står där en en Glimåkra i förrådet och väntar på att få lite uppmärksamhet. Och naturligtvis är det där det får bli vävstuga för den är lite för bred för att vi skall få upp den på ovanvåningen, trots ny trappa - tur för mig för syrummet är fullt!

Att väva är avkopplande och jag har träffat många trevliga likasinnade vävare på kurser och i vävföreningen vi hade några år. Annan inspiration får man också från böcker och tidskrifter mm. Exempelvis Vävmagasinet har jag prenumererat på i över 10 år. Varje nummer har gett trevlig läsning och inspiration för både vävningen, textil kultur och konst mm.

Men INSIKTEN har drabbat mig: jag har mer än tillräckligt av vävnotor och idéer utan att behöva läsa de gamla numren igen. Så nu hoppas jag kunna få skiljas från de årgångarna, och att de kan komma till glädje för någon annan. Så nu har alla mina gamla Vävmagasinet fått lämna bokhyllan och hamnat i karantän i väntan på nästa "vävnörd"...

Böcker
Postat 2015-07-14 18:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Misslyckad inventering

Det var inte så lätt att få energi att göra den databas jag tänkt mig för Quiltmagasinet och Vävmagasinet. För när jag gått igenom några årgångar insåg jag att jag redan gjort de modeller som passar mig och min teknik. Att lägga tid på databasen är inte så kul då...

Istället hoppas jag att någon annan kan bli inspirerad av quilt resp vävning i dessa tidskrifter. Annonserna finns här på sysidan.

Tipsa gärna kompisar om detta.

tidskrifter
Postat 2015-05-24 18:26 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons