Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ann-Kathrins blogg

Att handarbeta är ett måste sedan jag var barn. Det ger både nöje och avkoppling. Jag pendlar mellan allehanda tekniker och skapar olika ting av både nytt och gammalt. Så vi får se vad det kan bli för något som kommer med här.

Att hinna med det man påbörjat

Mitt tyglager är stort och måste krympa så jag försöker hitta projekt som är kul.  För att råda bot på det så  deltog jag i två olika Quiltalong 2015 och lärde mig verkligen att få till spetsar och hörn i traditionella block. Dessa block skall sättas ihop till två vackra täcken, men det saknas tyg (!) i mitt lager som passar, och det dröjer lite tills det blir gjort. 

En annan quiltalong med månadsblock gav mig mer övning i att göra fina o kul applikationer. Några block är kvar innan allt kan sättas ihop. Ooops nu har ju omgången för 2016 startat, och jag ligger nog redan lite efter med det projektet också.

En vecka i somras var jag på kurs för att lära mig trycka på tyg och det var väldigt kul och inspirerande. Men först nu har jag börjat göra produkter som kassar och grytlappar av det som blev någorlunda bra. I huvudet har jag dock idéer om vad jag skall trycka i sommar, men behöver röja lite i förrådet så att jag får svängrum......

Men så tittar jag på kort från allt som faktiskt har blivit helt klart förra året och det är en hel del när jag ser att många tygpresenter blev sydda ( ist f blommor), egna jul- o påskprydnader, saker till barnbarnen, och yngre kompisars barn mm mm mm.

Trots att allt jag startat upp ännu inte är helt klart så jag är nöjd i alla fall med mitt 2015 - för:

En dag vid symaskinen är en härlig dag !

Inlagt 2016-01-31 13:23 | Läst 10105 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete Quiltat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-02-02 15:40   Ulrika Lindh
Den är verkligen fin.
 
2016-02-02 08:30   Susanne Kallstenius
Snyggt gjort!
 
2016-02-01 20:04   Ann-Kathrin Carlqvist
Ja, jag har gjort applikationen efter mönster från Quiltdoodle. Behändigt nog hade jag ett tyg med tillbehören och ett annat med knapparna, så den blev klar på en kväll...
 
2016-02-01 11:26   Ulrika Lindh
Tänk att det kan saknas tyg när man tycker att man har alldeles för mycket! Visst är en dag vid symaskinen härlig. Har du gjort applikationen på bilden ovan?
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons