Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ann-Kathrins blogg

Att handarbeta är ett måste sedan jag var barn. Det ger både nöje och avkoppling. Jag pendlar mellan allehanda tekniker och skapar olika ting av både nytt och gammalt. Så vi får se vad det kan bli för något som kommer med här.

En puff för hantverksutbildningen Kalix FHS

Förra året gick jag hantverksutbildningen vid Kalix Folkhögskola. Anmälningstiden har nog gått ut för hösten, men det kanske finns platser kvar för den som är intresserad. Som bybliven pensionär använde jag kursen för att fokusera och utöka mina hobbies och få lite struktur i vardagen. Förutom det praktiska arbetet så ingår teori och icke att förglömma friskvård. För man måste hålla sig i form för att orka med allt den man vill göra med sina händer.

Studieformen var heldistans och man kommunicerade via en särskild portal via datorn där man hade kontakt med kurskompisar och lärare.

Det var ett fantastiskt år där man fick prova på allehanda textila tekniker som tex: Tvåändsstickning, Nålbindning, Tovning, Färga garn, Sidenmålning, lappteknik, trycka på tyg, Knyppling mm mm. Jag har tidigare lagt lite bilder på min sida. Men det är bara en bråkdel av allt det som jag gjorde undet studieåret. I praktiken var det  "produktion" av prover, eller användbara ting varje dag, för det var så kul.

Inlagt 2015-05-28 01:37 | Läst 3934 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons