Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

LITEN HAR BLIVIT STOR

Tänk vad tiden går. Igår fyllde mitt äldsta barnbarn 14 år, det var inte länge sedan hon kröp omkring på golvet tycker jag.

Hon är en riktig "Harry Potter"-fan bl.a. och hade önskat sig en rock liknande den som de har. Som vanligt bad jag om en bild och sedan gjorde vi lite justeringar i modellen efter hennes önskemål. Igår blev den färdig och den fick hon tillsammans med ett par gröna byxor som jag sytt och broderat ett märke på. Bilder finns i mitt album. 

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=80524

Jag fortsätter och rensar i min "tyggrotta" (det tar aldrig slut) och i måndags hittade jag ett "stickat" tyg som jag köpt på syfestivalen för många år sedan, men som jag inte vetat vad jag skulle göra med. Nu blev det en lite längre väst, mycket enkel modell.  Jag sydde på ett par fickor också och dessa fodrade jag med tyg som blev över efter barnbarnets rock,  annars hade de blivit för sladdriga.

Jag hittade också ett vinrött tunnare blankt jerseytyg som jag sydde en polotröja av och den fick ett litet broderi ton i ton.

 

Jag älskar att lyssna på böcker också, man får en massa gjort samtidigt som man "läser" en bok. Nu har jag läst 3 böcker av Marianne Cedervall som är så bra. Har ni inte läst dem så gör det, de handlar om två kvinnor som är så härliga. När man lyssnar på böckerna så är det två uppläsare, den ena läser på gotländska och den andra på norrländska precis som kvinnorna i boken kommer ifrån. Jag tror att det gör att man lever sig in i böckerna lite extra.

Nu har jag laddat MP3:n med Svinalängorna så får vi se vad jag tycker om den.

Ha en riktigt mysig dag det ska jag ha.


Inlagt 2011-10-12 11:15 | Läst 2657 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-10-15 10:53   ANITA AJANKI
Rensa ut ja det kallar jag min lapplåda som har blivit många lådor under åren. Så inte vet jag om jag kan åstadkomma så fina kläder som du gör vi får väl se.
 
2011-10-13 13:08   AnnKatrin Rydberg
Ja nog är det så att man får plats med mer om man rensar ut lite..fniss...
Du är ju bara sååå duktig o du hinner med så mkt.
Jag har stickat till Noah o de kan jag ju inte visa - än.
Annars har de ju blivit lite i lappträsket - o ska bli - iphonefodral bl annat.
Är ju så roligt det med.
Kramisar
 
2011-10-13 11:21   Aina Johansson
Inte dumt att få "rensa ut" lite tyger.
Då går det få plats med lite till.
 
2011-10-12 16:11   Pia Lindemann Larsen
Gillar polon mycket, skönt att högen från grottan minskar... Oftast är det ju tvärtom...
Mvh Pia
 
2011-10-12 14:18   Ulrika Lindh
Det är väl som man säger det är på barnen man ser att tiden går. :-) Så härligt att få rensat i sygrottan och du får ju till riktiga plagg. Från min sygrotta blir det nog mest grytlappar och annat smått. Tack för boktipsen.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons