Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

April april


Tänk vad tiden går, nu är det snart april eller har det redan börjat? Aprilväder har det varit i alla fall några dagar.

Det har inte hänt så mycket roliga saker sedan sist. Det har varit mycket sjukhus i ett par månader nu med barnbarn och grannar, och i måndags kväll somnade min väninnas man in efter en tids sjukdom.

Något har det blivit gjort i alla fall. Gubens tröja är klar, ska se om han vill vara fotomodell, barnbarnets byxor är klara och även sockarna (som blev strumpor) och jag har börjat på ett par till som hennes mamma vill ha. På dansklädesfronten är nästan allt klart idag kommer de 2 sista för provning.

I lördags fick min kära "Bibi" lämnas in för reparation. Hon ville inte hämta undertråden längre men hon har ju varit fantastisk så jag hoppas hon snart är hemma igen. Jag skulle brodera en vinpåse som guben skulle ha med sig till en vän som skulle bjuda på lunch, som tur var så började hon bråka vid ett ställe där jag kunde sluta broderiet. Men guben sa att "nu åker hon ut, typiskt att hon skulle krångla när hon skulle göra något till mig".

Idag har jag suttit och kikat runt ett stund här på sysidan och oj vad inspirerad jag blir. Nu vill jag sy kuddfodral, dörrhängare, organizer, stickfodral och mycket mer.

Jag har länge velat göra ett "vitt på vitt" kuddfodral kanske det är dags nu. Sedan har vi en granne som fyller 70 år och varit artist som bett mig sy något av en massa roliga/snygga slipsar kanske ska göra en rund kudde av dem i present.

Rapport kommer om vad det blivit.
 

Postat 2011-03-30 09:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Många projekt är det!

"Hur många pågående projekt har du", lyder enkätfrågan här på sysidan och när jag funderade på mitt svar upptäckte jag att många är det. 

Förra veckan var jag i skolan hela dagarna med mitt barnbarn för att hjälpa henne. Hennes knä opererades i 5 timmar och nu måste hon vara försiktig i 3 veckor innan hon får sätta ner foten. Man räknar med att hon måste ha kryckor 4-5 månader och fr.o.m. idag har hon skoltaxi i 2 månader så nu behöver jag inte skjutsa henne. Hon är jätteduktig och kämpar på men blir trött av att bara stå på ett ben hela tiden.
Ett problem som uppstått är att hon inte har några byxor som har tillräckligt breda byxben för att hennes CAMP-orthos ska få plats, hon har lånat träningsbyxor av sin mamma hittills. Igår började sy 2 par byxor till henne och i morgon hoppas jag få dem klara dessutom behöver hon sockar till den ena foten som hon inte kan ha skor på än så igår tog jag fram strumpstickorna också.


 


Jag har inte hunnit fått så mycket gjort förra veckan så i helgen har jag tagit tag i danskläderna igen och nu väntar jag bara på att de 4 som inte var med på provningen ska komma och prova sina kläder. Sedan ska de packas i säckar och till dem gör "Bibi" ettiketter nu så dansarna vet vilken säck som är deras.

 


Jag har stickat på en tjock tröja till gubben och hade hoppats den skulle bli klar innan vintern är borta. Nu har jag inte hunnit med det riktigt som jag planerat men nu är det bara kragen kvar och att sy i fodret och det är typiskt "TV-jobb" till kvällen.

 Utöver dessa projekt så har jag syskolan en dag i veckan då det yngsta barnbarnet och en av hennes kompisar är här och syr kläder.

Jag hoppas att jag snart får lite tid och titta runt här på sysidan igen och se vad ni andra gjort det har inte blivit tid till det de senaste veckorna.

 

byxor Kläder Maskinbroderi Stickat Sömnad tröja
Postat 2011-03-21 13:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

ÅRETS FÖRSTA PROVNING

 

 

Ja så var den klar årets första provning av kläderna till Danscenters föreställningar. Som tur är så ska det inte vara så mycket i år det är 3 "akter" snö och is, djungel och öken. Det är bara högsta klassen som ska på turné som får får nytt medan den andra klassen ska få det mesta från tidigare års kollektioner. 


I år passade det mesta riktigt bra, det är bara uppläggningar nertill och i midjan på alla byxor och shorts, lite justering på 3 klänningar, fixa halsurringningarna på tunikor, sy smock nertill på benen på alla haremsbyxor och sy i blixtlås på alla shorts. Sedan är det dags för andra provningen och har jag tur så fungerar allt att dansa i då också.


Igår opererades mitt äldsta barnbarn sitt knä och det tog 5 timmar men allt gick bra enligt läkarna. I morgon ska hon gipsas och sedan får hon inte böja knät på åtminstone en månad, så det är skönt att jag redan fått undan så mycket av kläderna för hon behöver nog en hel del hjälp och skjuts.


Dessutom har min väninna lyckats halka i badrummet och brutit andra armen så nu går hon med båda armarna gipsade så henne hjälper jag med påklädning matlagning m.m. eftersom hennes man ligger på sjukhuset och är allvarligt sjuk.


Det är skönt att vi går mot ljusare och varmare tider. Idag skiner solen också så det ser extra ljust ut.

 

 

 

 

 

Postat 2011-03-10 14:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mina duktiga barnbarn


Tillbaka igen efter en underbar semester så snurrar det ordentligt. När jag kom hem så låg ett paket från Indien och väntade på mig med 12 st rullar med guldtråd. Jag har testat och de fungerar så nu blir det mycket guldbroderier gjorda.
Innan jag börjar med dessa så får jag sy årets "danskläder" till föreställningarna. I år är det inte lika mycket som det brukar vara så det ska nog hinnas med.
Min syskola har fortsatt med en dag i veckan och första klänningen är klar  http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=75787&set=lp#comments     Andrea har varit jätteduktig och verkligen tagit det lugnt och lyssnat samt förstått att det blir inte färdigt på en dag. Hon har redan planerat vad hon vill sy mer. 
Tyvärr så har hennes syster det inte lika roligt nu. tisdagen den 15 februari var hon med skolan och åkte skidor och ramlade och slög sönder sitt ena knä. Igår berättade läkaren att det bakre korsbandet var av, ledbandet var av och menisken är lös. Så den 9/3 ska de operera henne och de måste stänga av blodtillförseln vid låret och kan därför operera max 2 timmar. Det blir 2 läkare som opererar samtidigt. Hon får ligga kvar på sjukhuset några dagar och sedan kommer det ta minst ett halvår innan hon blir bra. Hon är så duktig och kämpar både och håller humöret uppe.
Det innebär att jag kommer hjälpa till med skjuts m.m. så syrummet kommer nog inte vara så flitigt besökt som det brukar vara.

Postat 2011-03-01 11:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons