Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

VAD GÖR MAN NÄR DET REGNAR HELA TIDEN?

Många tycker det är tråkigt med det väder vi har nu och det tycker jag också. Jag är bara så glad att jag har rätt hobby för Sverige-sommar 2012, jag älskar att sy och sticka/virka, så det är bara att njuta. Värre är det för gubben som är en golfoman och banan är stängd pga regn titt som tätt.

Under denna regnperiod har jag sytt lite kläder till mig själv och börjat på bröllopsklännngen till min väninna och bruden har frågat om jag kan sy en "dagenefterklänning" till henne och det kan man ju inte säga nej till. Gubben har fått några byxor upplagda och det har också blivit lite nytt till köket, en löpare och ett par grytlappar. I söndags blev det en sommarkasse i vit bävernylon som jag får plats med både paraply och regnkläder i.

Mitt barnbarn har också sysselsättning i sommar, den här dräkten ska hon ha sytt klar till Närcon den 26 juli.

 och så här långt har hon kommit. 

Idag ska hon komma hit och fortsätta med resten.

"Idag är en inspirerande dag!" stod på mitt peppkort idag och nu när jag suttit här och skrivit så blev jag sugen att göra några flaskpåsar till sommarens fester så det är bäst att sätta fart innan inspirationen försvinner.

Trots att jag har roligt även när det regnar så önskar jag er alla en riktigt varm och skön sommar.

Postat 2012-06-26 10:08 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

MED BLOMMOR I HATTEN

I helgen invigde jag min hatt och hade satt blommor på den också. Några ville se den i närbild och här är den.

Den gjorde succé och genast fick jag beställning på två nya hattar.

Den ena ska vara klar till midsommar och den andra ska vara klar till mitten på augusti. Jag ska sy en röd bröllopsklänning till min väninna som ska på sin guddotters bröllop i augusti och nu har hon beställt en matchande hatt till den.

Annars är det lugnt på syfronten just nu, ska fixa till en tavla för örhängen, hjälpa äldsta barnbarnet med en cosplaydräkt. Hon ska sy den själv med hjälp av mig och har redan börjat

   

Här nålas det och sys med tungan rätt i mun. Den ska vara nästan klar till "Uppcon" i Uppsala den 15-17 juni och helt klar till "Närcon" i slutet på juni.


Ha så gött till nästa gång


Postat 2012-06-08 11:47 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

NU HAR JAG BLIVIT EN LAPPLISA

Nu har jag också testat att sy med lappar.

Jag fick en önskan från äldsta dottern om jag kunde hjälpa henne med en domartröja till deras våravslutning på dansskolan. Hitta tyg som var rätt randning gick inte utan jag rev lakan i remsor och sydde ihop. Sedan sydde jag en domartröja av det med rätt loga på också. Min dotter kunde vara domare på brännbollen i år också men med riktiga domarkläder på sig.

      

Nästa "lappdress" blev en jeansjacka till yngsta barnbarnet. Jag har länge funderat på vad jag ska göra av alla jeans som krymper. Några har jag gett bort men några omoderna fanns kvar. Barnbarnet ville ha en jeansjacka, men inte en sådan där som alla har sa hon när vi var i affären och letade.

 

Så här blev den och hon blev nöjd och garanterat att ingen har likadan och mina jeans är slut.

Jag har haft besök av Aina Svensson här på sysidan och då gjorde vi en liten runda. Först var vi till sypressen och där blev jag inspirerad som vanligt. Nästa anhalt var Tyggrottan där både Aina och jag hittade tyg till byxor. I morgon ska vi fira nationaldagen enligt tradition hos goa vänner med fler goa vänner. Då jag fått det lite lugnare så ville jag sy något nytt till mig själv till denna dag.

Jag började med att rita mönster till en byxkjol som jag länge velat ha och sydde den av tyget jag köpte.

Sedan fortsatte jag med "lappar" och broderade dessa 

och sydde ihop dem till en ........

resultatet av den outfiten finns i mitt album.

Jag önskar er alla en fin nationaldag

Postat 2012-06-05 19:43 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons