Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Vad ska jag göra av detta?

Jag har broderat några trapunto-broderier för något år sedan för att testa och nu ligger de bara här. Jag vet inte vad jag ska använda dem till, någon som har något tips? Jag funderar på att göra ett babytäcke men vet inte vilken storlek det brukar vara på sådant. Men det skulle kanske vara roligt att kunna göra något annat, förslag mottages tacksamt.

Det blir inte så mycket sytt just nu, lite ändringar på kläder från en väninnas syster och sedan har jag börjat på barnbarnets nästa cosplay-kläder. 

Nu har jag istället fastnat lite i släktforskning och det tar tid. Jag har bl.a. hittat att jag är "släkt" med min väninnas mans förra fru som omkom i Estoniakatastrofen. Vi är sysslingar, hennes mor och min far var kusiner och det var nytt för mig. 

I sommar ska jag försöka leta lite äldre släktingar på min mors sida i Värmland så lite besök där kommer det nog bli. 

Idag skiner solen så skönt så det blir nog att försöka vara ute så myckt som möjligt.

Ha en skön dag

Postat 2011-06-28 10:10 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nytt namn och nya roliga beställningar.

Hej igen, jag har bytt namn på min blogg till Mommas syblogg, eftersom det mest handlar om "syning" med lite avvikelse ibland.

Precis när alla klänningar var färdiga till alla tjejer så fick jag en provdocka av min svärmor som hon haft i källaren. Vilken lycka det var en Diana utan underredet men det får vi fixa något. Jag har ställt in den efter mina mått och ska testa den och hoppas jag kanske kan få lite kläder passar.

I helgen var barnbarnen här och då "beställde" de lite nya kläder, lite cosplay som ska vara klart i slutet på juli.       

 Andreas cosplay-klänning

Endines cosplay-dräkt

Andrea ville också ha en egen designade klänning till skolstarten och den vill hon sy själv i vår syskola och som tur är så har inte den sommarlov.

Nu är mitt lager av presentpåsar slut så det får bli att sy ett nytt lager. Jag har kikat runt lite här på sysidan och fått både inspiration och idéer. Tänk vad bra den här sidan är jag ledsnar aldrig på att se allt fint som ni gör och vilken variation det finns här. 

Ha en riktigt fortsatt skön sommar


Postat 2011-06-14 09:37 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Anya och Chocolate på plats

Igår skjutsade vi vårt barnbarn och hennes kompis till Uppcon och där ska de vara till på söndag. Vilken upplevelse det var att se alla som klätt ut sig till olika figurer. Det var långa köer för att komma in man beräknar att det ska komma ca 3.500 besökare.

Här är mitt barnbarn i sin ena dräkt som hade på sig igår och den figur som hon ska föreställa. Jag har sytt allt utom skor, strumpor och peruk.

Det som hon ska ha på sig idag och det som hennes kamrat har på sig finns i mitt album.

Idag ska jag bara njuta av sommaren jag började med en timmes promenad och den var underbar. 

Cosplay-kläder
Postat 2011-06-04 11:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons