Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

En rolig höst som väntar

Jaha då är man tillbaka i vardagen igen och det är inte så dumt det heller. Under semestern i Tunisien stickade jag en vintermössa och det verkar som den kommer att behövas fortare än man önskar. Det är roligt att ha kommit igång med stickning igen efter många års uppehåll, hittills har det blivit en tröja till dottern och mössan. Jag har köpt garn till en tröja till mig själv och sedan ska jag sticka svart- och vitrandiga långa benvärmare till ena barnbarnet så hösten är inbokad.

Jag har lite annat roligt och tokigt inbokat under hösten också. Det tokigaste är nog att jag ska på en modefotografering!!! Det är min kompis som bokat in mig, tänk vad man kan få vara med om även på äldre dagar.

Kursen där jag ska få lära mig att sy underkläder blir av och det ska bli roligt. I måndags var jag på en intruktionskurs i japansk paketinslagning och den har jag redan haft användning av igår och idag då två av våra grannkompisar fyllt/fyller 65 år. 

En hel del annat roligt ska jag också göra under hösten, men det bästa med att kommit hem är att få jobba med brorsorna och Bibi igen. Jag planerar att ändra några t-shirts så de blir lite roligare och sedan har jag blivit sugen att göra ett vitt kuddfodral.

Ja som ni ser är det en hel del som jag både vill och ska göra, ni kommer säkert få rapporter hur det går

ha så gött till dess.


 

Postat 2010-09-29 13:40 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dags att klä på maskinerna

 

Idag åker vi till Riga för ett par dagar och på lördag blir det en tripp till Tunisien. Det ska bli både skönt och roligt vi har inte varit på någon av dessa platser.

Nu har jag haft en lugn period och har för första gången på länge sytt en klänning till mig själv med tillhörande väska. Väskan gjorde jag vändbar på ena sidan samma tyg som klänningen och på den andra broderade jag lite påfåglar. 

Lite annat som jag gjorde igår kan ni se på bilden nedan. Det är en groda till barnbarnets Cosplay-kläder det ska visst vara en sådan också. Jag har broderat en handduk till gubbens nya golfväska och på en t-shirt till mig som jag fått lite fläckar på. Jag hann sy en singoallablus och tyllkjol till en liten tjej samt förlänga ett par byxor till grannen också.



Nu ska jag klä på mina maskiner så de får vila medan jag är på semester och sedan packa en liten väska till oss.

Ha det så gött till nästa gång.


 

Postat 2010-09-14 09:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I väntans tider

Hej igen

Nu sitter jag här och väntar på barnbarn och granne som skall komma och prova. Jag kan inte göra så mycket mer på deras kläder nu förrän de provat och nån måtta får det vara hur mycket jag kan hålla på samtidigt. Det är redan så stökigt här i hobbyrummet så mer får jag inte plats med just nu. Det är klart jag kan ju alltid flytta mig till TV-fåtöljen och sticka lite på dotterns tröja, det är bara några varv kvar innan den ska sys ihop.

Jag kan ju berätta lite om vad jag gör på morgonen medan jag väntar.

I måndags öppnade de badhuset här och det var så skönt att börja simma igen. Jag brukar simma 3-4 gånger i veckan ca 1/2 timme och sedan kopplar jag i bastun lika länge ungefär. Ett par gånger stannar jag på vattengympa, pilates eller cirkelpass också men det startar inte förrän nästa vecka. Visst är man privilegerad som kan göra allt som man vill när man vill, (åtminstone nästan).

Så här ser det ut just nu hos mig

 Här ligger barnbarnens cosplay-kläder, den ena ska ha enligt bilden orange tröja, gul slips och brun veckad kjol. Den andra vill ha en "Lolita-klänning" enligt egen ritning och här broderar "Bibi" en mus med ost på den kjolen.

Här ligger det tråkiga arbetet och väntar, ändring av kläder, ett sofföverdrag som ska göras klart och lite annat smått och gott.

 Här är grannens festjacka som bara är klar för första provningen.

Känner ni igen er?

Nu ringer det på dörren så ni får höra nästa gång hur det gått.

Kram

 

Kläder Maskinbroderi
Postat 2010-08-25 15:44 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Varför "Momma"

 Vad roligt att så många läste mitt första blogginlägg det sporrar till att skriva mer. 

Igår sydde jag ett par träningsbyxor till min dotter och då kom jag på att jag kanske ska berätta lite om mitt alias "momma". 

Som jag berättade i mitt förra blogginlägg så syr jag en hel del danskläder, men också "vanliga" kläder till min dotters kollegor. En av dessa är en stor kille som bl.a. undervisar i popping. Jag har sytt flera par STORA byxor till honom  http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=39929 och han kallar mig för momma eftersom jag är både mamma och mormor.

Jag funderade på att göra namnettiketter och använda till det jag sytt och kom jag på namnet "Mommas Needlework". I dansskolans program så presenteras alla lärarna med bild och bilden på min dotter tyckte jag skulle passa som loga och så blev det. Jag kontaktade underbara Gunilla Hultin här på sysidan och hon stygnsatte bilden åt mig och sedan beställde jag också namnettiketter från mina namnband. 

På alla träningskläder jag syr broderar jag min logga för det mesta ton i ton och övriga på övriga kläder jag syr (ej danskläder) sätter jag i en ettikett, det känns riktigt roligt.

Nedan ser ni bilder på dottern, logan och namnettiketten där jag också har mitt mobilnummer men har retuscherat bort det på bilden.

       

 

Idag väntar jag med spänning på att mina barnbarn ska komma så vi får ta tag i deras cosplaykläder.

Kramar

 

 

Kläder Maskinbroderi
Postat 2010-08-17 09:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Här börjar mitt bloggande.

Jaha då har man blivit bloggare också. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv. Jag är pensionär och snart också ålderspensionär och detta har inneburit att jag har mycket fri tid numera. Mitt barnbarn säger att jag är "syerska" om någon frågar vad hennes mormor gör och det tycker jag passar bra eftersom jag älskar att sy men har ingen utbildning utan syr bara för nöjes skull.

För ca 40 år sedan arbetade jag på en tyggrossistfirma och vi i personalen fick köpa tyg superbilligt och då blev jag "tvungen" att börja sy lite. Min första barn föddes 1971 och hon blev min första modell och är fortfarande en av mina favoritmodeller. 1975 kom andra dottern och eftersom jag var dagmamma sedan 1972 så blev "syningen" min avkoppling efter dagens ståhej med många barn. Jag hade som mest 8 barn i åldrarna 2-6 år.

Mina döttrar började så småningom tävlingsdansa i bugg och rock´n roll och då började jag sy deras danskläder. Äldsta dottern började 1980 på den dansskola som hon fortfarande är trogen.  För 10 år sedan startade de en halv- och heltidslinje som hon både är danslärare på och har ansvaret för. Varje vår har dessa grupper föreställningar och det har blivit att jag sytt de kläder de behövt till dessa föreställningar. Med åren så har det vuxit och många av dotterns kolleger och "gamla" elever har bett mig hjälpa dem att sy kläder både till föreställningar och privat.

En annan hobby jag har haft sedan drygt 10 år tillbaka är att arrangera och konservera blommor. Den hobbyn har dock fått stiga åt sidan för syningen och det blir inte så ofta att jag gör sådant längre. Det händer dock lite då och då, senast till ett bröllop i helgen fick jag göra brudbukett, corsage och bordsdekorationer. Se bild nedan

Ja det var lite om mig och just idag är det lite lugnt i mitt hobbyrum, men mina barnbarn har beställt "cosplay"-kläder och i morgon ska vi ut och leta tyg till dessa. En granne vill ha hjälp med att sy en jacka till sin festklänning och dottern vill ha nya träningskläder så lite skall väl göras även denna vecka. 

Ja har ni orkat läsa allt detta så kanske ni blivit llite nyfikna på vad som komma skall. Jag lovar att återkomma om detta.

Med varma hälsningar

Agneta

 

Den senaste brudbuketten jag gjort och 1 av de 6 större bordsdekorationerna

Presentation
Postat 2010-08-16 09:36 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons