Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Jag vill att vintern ska var slut

Vilken jul vi haft. Kallt och mycket snö, jag har aldrig varit med om en december som denna och jag som inte tycker om vintern.

Innan jul hann jag göra en flaskpåse till vår vice värd som verkligen fått jobba med snöskottning i år. Vi tyckte han var värd en liten julklapp så den här blev den

 jag tyckte den passade bra.

Nu är det dags för nästa projekt, äldsta dottern önskade sig att jag skulle klä om hennes fåtöljer i julklapp och hon är en väldigt färgglad person så jag var modig och köpte ett par tyger i julklapp. När hon öppnade det första paketet och fick se ett rött enfärgat tyg var hon lite tveksam, men när hon öppnade nästa paket som var limegrönt så blev hon riktigt glad. Igår fick jag hem den ena fåtöljen så nu ska jag sätta fart. Jag klädde om dem för 3 år sedan från blekt grön till orange  nu är det dags igen, hur den kommer se ut efter att jag klätt om den får ni se när den är klar.

Tänk att det snart har gått ett helt år igen nu för tiden går inte tiden utan den springer så det gäller att hänga med. Min kondis är inte så bra efter alla helger men snart blir det vattengympa igen pilates.

Jag önskar er alla ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

Postat 2010-12-29 09:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nu har jag också drabbats av flunsa

Korgflunsan är som tur är den enda flunsa jag drabbats av ännu. Det blev en korg till ett par grannar som flyger till Las Palmas idag och inte kommer tillbaka förrän i slutet på mars. Jag gjorde en med brodyrer som Gunilla Hultin gjort. Man kan välja att vika den med adventsljus eller så vända den ut och in och vika ner kanten med pepparkaksgris och saffransbulle. I botten gjorde jag en lös kudde som jag fyllde med vete som man kan värma om man vill behålla bröd eller ägg t.ex. lite varma.

Annars är det full fart som vanligt. Lussespex, luciatåg, julfest, adventskaffe hittills. På tisdag ska jag gå på julshow i Filadelfiakyrkan och bl.a. se mitt yngsta barnbarn sjunga denna sång http://www.youtube.com/watch?v=6UH7d5GrsGQ. Det är tjejer i hennes skola (de går i 5:an)  som tillsammans med några killar i gymnasiet som gjort denna video. Jag tycker den är så fin eftersom tjejerna får vara naturliga och de sjunger riktigt bra. På onsdag ska jag se på publikrepetitionen på musikalen Romeo och Julia. 

Nu tycker jag det räcker med snö och kyla men enligt SMHI så ska vi få mer så det är tur att jag stickat färdigt mössor, tröjor och väst, halsduken är snart färdig men jag ska nog sticka en mössa till mig själv också det behövs nu.

Just nu jobbar Bibi med några julkort sedan får det nog räcka före jul.

Jag önskar er alla en riktigt fröjdefull jul.

Postat 2010-12-18 14:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tillbaka till kylan och hobbyrummet

Tillbaka till verkligheten igen efter en skön semester. Tyvärr hade vi inte det bästa vädret, två dagar åska och skyfall och sedan bara några få soltimmar per dag, men varmt var det 20-25 grader. Lite massage och härligt spabad med olika duschar och bubbelpooler samt lite manikyr unnade vi oss också. 

Innan vi åkte blev det en del smått som jag fick ihop och som skulle med på semestern. Strandväskan fick nytt lock och band, min nya mp3 fick en matchande väska med ängelgitarr broderat på och några nya väskettiketter behövdes också. Solglasögonfodralet och kepsen gjorde jag till förra semestern men de fick duga denna gång också. I övrigt ser ni på packningen att vi bara skulle njuta och det gjorde vi.

Jag fick lite stickat en tjockare väst blev klar och ska bara sys ihop och en mjuk halsduk är nästan klar båda behövs nu. 

 Här sitter jag på vår balkong och njuter av värme och stickning. 

Jag har satt fart på "Bibi" vi ska göra några "ljuspåsar" tänkte jag till presenter, jag har blivit så inspirerad av de jag sett här på sysidan. 2 st nya mössor har barnbarnet tagit beställning på också så de har jag sytt idag.

Nu är det julklappar som ska göras så det är bäst att sätta full fart.

 

Postat 2010-12-08 11:40 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons