Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

IDAG BESÖKTE JAG EN TILL SOM KAN SY, USCH!

Jag tog ledigt från mitt syende idag och besökte min tandläkare och döm om min förvåning när jag fick veta att hon också kan sy - i munnen alltså. Det är inte alls lika roligt som det jag syr sa hon och jag håller med henne. Det är inte roligt och dessutom ska inte de här stygnen sitta kvar utan de ska tas bort om 10 dagar.

Just nu är jag i full gång och syr kläder till dansföreställningar. I år har jag flyttat in till dansskolan och sitter där och syr hela dagarna. Det är praktiskt av flera skäl. Dels får jag inte plats med allt i mitt syrum och det är inte så populärt att jag sprider ut mig i hela lägenheten. Dels så kan eleverna komma en i taget och prova och det behövs i år eftersom flera av kläderna är lite individuella.


Gråa bävernylonoveraller som är nästan klara, det ska vara en "sleif" i byxsidorna så de kan stoppa in ärmarna där och använda dem till ytterligare ett nummer.


Här är en liten smygtitt på kläder till ett "Lady Gaga-nummer" det är första provningen i grupp. Dessa ska dekoreras och justeras en del. Oj vilken hjälp jag haft av plisségafflarna jag köpt av Bibbi, till dessa kläder och vilken guldängel hon är som hela tiden servar så snabbt och billigt när man behöver något.


Här är ett test på hur de 13 "Dreamgirl-klänningarna" antagligen kommer att se ut. 

Till Lady Gaga- och Dreamgirls-kläderna använder jag inköpen jag gjorde i Indien. 


Nu har jag också testat broderitråden jag köpte där lite mer och den fungerar precis lika bra som andra trådar jag har. Jag måste nog be brorsonen att köpa med sig lite mer när de kommer till Sverige på semester till midsommar.


Jag har haft fullt upp och kommer att ha det i ett par veckor till och därför hinner jag inte kika in här så ofta men nu har jag vandrat runt en stund idag och som vanligt blir jag förundrad över hur mycket fint ni gör, ingen nämnd och ingen glömd. Jag riktigt längtar tills jag kan grotta mig lite mer här och kanske t.o.m. hinna sy något som jag blivit inspirerad till.


Nu är det dags för en värktablett och TV-fåtöljen tror jag. Ha det så gött alla till nästa gång.

Danskläder
Postat 2012-04-17 14:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

UPPTAGEN - LEDIG

Tänk vad tiden går fort nu är det redan september. Sommaren som varit kommer jag leva på länge. Den har varit underbar med mycket roliga utflykter och spännande möten.

Lite sömnad har jag också hunnit med. Dottern har fått byxor av det galna tyget vi köpte i Holland, barnbarnet och hennes kompis har fått sina Cosplay-kläder bl.a. Efter inspiration från sysidan så har dottern fått en skylt till sin badrumsdörr som saknar lås, och det blev uppskattat av flickorna som nu får vara ifred där.

Jag har bakat cupcake för första gången med yngsta barnbarnet till hennes kalas och det var så roligt så det kommer jag göra fler gånger.

Nu håller jag på med att få till en modell på tunika till mig själv, jag har sytt den i ett gammalt bomullstyg som legat. Jag tycker den blev så bra så jag kommer nog använda den och kanske dekorera den med något av de band jag fick från Indien, men vet inte vilket jag ska ta. Tänk vad svårt det är att välja ibland, man är riktigt bortskämd som har det problemet.

En tunika till dottern är också på gång och till äldsta barnbarnets "Harry-Potter-jacka/kappa" är mönstret klart så nu ska jag sy en toile av det så får vi se om det fungerar. 


I vackra Stockholm har det blivit många långa promenader också.

Jag hoppas ni alla också haft en fin sommar och får en härlig höst.

Maskinbroderi/heminredning Provsytt Sommar tunika
Postat 2011-08-31 09:24 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Anya och Chocolate på plats

Igår skjutsade vi vårt barnbarn och hennes kompis till Uppcon och där ska de vara till på söndag. Vilken upplevelse det var att se alla som klätt ut sig till olika figurer. Det var långa köer för att komma in man beräknar att det ska komma ca 3.500 besökare.

Här är mitt barnbarn i sin ena dräkt som hade på sig igår och den figur som hon ska föreställa. Jag har sytt allt utom skor, strumpor och peruk.

Det som hon ska ha på sig idag och det som hennes kamrat har på sig finns i mitt album.

Idag ska jag bara njuta av sommaren jag började med en timmes promenad och den var underbar. 

Cosplay-kläder
Postat 2011-06-04 11:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Varför "Momma"

 Vad roligt att så många läste mitt första blogginlägg det sporrar till att skriva mer. 

Igår sydde jag ett par träningsbyxor till min dotter och då kom jag på att jag kanske ska berätta lite om mitt alias "momma". 

Som jag berättade i mitt förra blogginlägg så syr jag en hel del danskläder, men också "vanliga" kläder till min dotters kollegor. En av dessa är en stor kille som bl.a. undervisar i popping. Jag har sytt flera par STORA byxor till honom  http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=39929 och han kallar mig för momma eftersom jag är både mamma och mormor.

Jag funderade på att göra namnettiketter och använda till det jag sytt och kom jag på namnet "Mommas Needlework". I dansskolans program så presenteras alla lärarna med bild och bilden på min dotter tyckte jag skulle passa som loga och så blev det. Jag kontaktade underbara Gunilla Hultin här på sysidan och hon stygnsatte bilden åt mig och sedan beställde jag också namnettiketter från mina namnband. 

På alla träningskläder jag syr broderar jag min logga för det mesta ton i ton och övriga på övriga kläder jag syr (ej danskläder) sätter jag i en ettikett, det känns riktigt roligt.

Nedan ser ni bilder på dottern, logan och namnettiketten där jag också har mitt mobilnummer men har retuscherat bort det på bilden.

       

 

Idag väntar jag med spänning på att mina barnbarn ska komma så vi får ta tag i deras cosplaykläder.

Kramar

 

 

Kläder Maskinbroderi
Postat 2010-08-17 09:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons