Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Nya roliga uppdrag

Nu är alla Cosplay-kläder klara och jag kommer att fotografera dem på fredag när jag ska skjutsa flickorna till Upp-con så bilder kommer senare. Det har varit jätteroligt att göra detta, jag har fått använda nästan hela hjärnan för att komma på lösningar till både kläderna och accessoarer. 

Nu har jag fått en ny fråga från en väninna om jag vill sy denna klänning till dotterns skolavslutning. Klart jag vill detta är utmaningar jag tycker om så nu är materialet införskaffat och jag tror jag vet hur jag ska fixa den.

Jag ska sätta Bibi på lite arbete också hon ska få brodera lite lacefjärilar som ska bli servettringar till ett par vänner som vi ska hälsa på i helgen som kommer. Tipset kommer från Britt-Marie Cronvall här på sysidan, bästa sidan om man behöver inspiration.

Nu har jag skickat iväg barnbarnen till skolan och gubben till golfbanan så det är bäst att sätta igång och göra lite nytta. (Tvättstugan räknas inte som nytta men den får besök ändå senare idag)

klänning
Postat 2011-05-31 10:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Garnfynd från Turkiet

Då har vi varit en vecka på semester och bl.a. träffat min lillebror. Det har varit härligt väder och varmt i både poolen och havet.

Jag tror det är första gången på många, många år som jag inte sytt eller stickat på en hel vecka jag har bara läst/lyssnat på böcker och njutit. Vi tog en liten tur till en liten stad och där fyndade jag garn, 2 kg för ca 280:- så nu har jag så jag kan sticka både tröjor och sockar m.m.

Båda är mest ull och det gröna lite mohair också. Jag köpte en kilo av varje då jag inte vet vad jag ska göra än. Det var svårt att välja med så mycket billigt garn som det fanns i butiken. 

Nu är det dags att göra färdigt Cosplay-kläderna till äldsta barnbarnet och hennes kompis som ska på Up-con den 3 juni, några smådetaljer är kvar och de rosa vantarna som ska bli spännande att se om jag klarar att sy.

Postat 2011-05-22 11:06 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ännu en underbar föreställning

Vilken underbar dansföreställning jag fick se i söndags. Nu har jag lovat mig själv att nästa år får bli sista året som jag syr till dansföreställningarna det tar mycket tid och kraft, men är lika roligt att se resultatet.

Nu är "presentväskorna" klara och finns i mitt album. Min magväska som jag tänkt ha på semestern är också klar, den får följa med på lördag. Övriga projekt-uppdrag som snart är klara ska jag försöka hinna med innan lördag.

 

Så här ser det ut på "göra-väggen" just nu.

På lördag åker vi en vecka till Side i Turkiet och hälsar på lillebror. Jag får nog packa ner lite garn och stickor och sticka lite sockar till hösten.

På min morgonpromenad idag såg jag att liljekonvaljerna har fått knoppar så nu är det försommar eller.....

jag njuter i alla fall av värmen och ljuset

Postat 2011-05-11 10:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nu är ett uppdrag klart och nya på gång

Nu är första barnbarns-klänningen klar i god tid, den ska inte användas förrän i morgon kl 18.00. De ska ha en "kändisfest" i skolan och ska då föreställa någon kändis. Det kommer att vara "paparazzi" där och ta kort så vi får väl se om de lyckas fånga henne.

Här lägger jag sista handen på klänningen, den färdiga finns i mitt album. 


Magväskan till mig får vila till nästa vecka för nu vill jag överraska min väninnas syskonbarn med varsin "väska". Deras mormor/farmor gick bort för ett par dagar sedan och då ville min väninna ha något att lägga lite saker till dem från mormor/farmor. De väskorna ska vara klara till torsdag så de fick gå före.

Nu kommer solen tillbaka så det ska jag njuta av i morgon (tror jag). 


Postat 2011-05-05 18:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons