Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

FULL FART I GROTTAN

Ni har väl röstat på fina Maria? Vad gulliga ni är alla, jag håller alla tummar att hon ska vinna.

http://www.dromstipendiet.se/188

Just nu har jag en lugn period och då har jag passat på att börja rensa i "grottan". Det bara snurrar i huvudet med idéer vad jag ska/vill göra. Jag har börjat lite smått i alla fall. 

Nr 1 blev ett köksset till min äldsta dotter, hennes kök lyser i orange och grönt så det blev lite i de färgerna. Bild finns i mitt album.

Nr 2 blev en flaskpåse till min väninnas svärdotter som fyller 41 år idag. Till den använde jag också lite av det bling-bling-band som jag fått från Indien. 

Nr 3 blev en stickväska som började med att jag fick en bit bårdtyg av Marianne Nerén på sysidan och utmaningen var att göra en väska med det och använda max 2 tyger av vårt eget förråd. Till den blev det rensat både tyg, väskhandtag och knappar.

Den står stadigt på golvet bredvid min TV-fåtolj där jag stickar och handarbetar. Bättre bild på väskan finns i mitt album.

Nr 4 blev en tröja till mig själv. Jag ville testa en modell och hade ett ljusblått tyg som legat så länge så det blivit ljusa vikkanter. Dessa kanter trollade jag bort och sedan broderade jag lite snökristaller och strök på lite bling-bling. Så nu är det en vinter tröja.

 

Idag ska jag lägga upp byxor, kappa och kjol, och sedan fortsätta med barnbarnets rock så hon kan prova i morgon när hon kommer.

Tack alla för all inspiration som jag får här på sysidan. Idag såg jag Anita Ajanko som gjort så fina näsduksfodral så det kanske det blir några från "grottan" också.

Postat 2011-09-28 10:23 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

JAG HAR EN DRÖM

Jag har en dröm, tänk om ni kunde hjälpa mig och rösta på denna underbara människa

www.dromstipendiet.se/188 

tyvärr får ni nog skriva in adressen själva, länkningen fungerar nog inte.

Marias favoritcitat är 

"Än sker det mirakel, det är bara en tanke och ett öppet sinne/hjärta som behövs, ingenting är omöjligt."


Jag hoppas ni vill hjälpa Maria via sysidan som är den bästa sidan jag vet.  



Postat 2011-09-21 16:21 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Variation är bäst

Jag har börjat tänka på vad man får vara med om och uppskatta de små sakerna, har det med åldern att göra?

Här om dagen fick jag sällskap när jag satt och sydde av en liten fjäril, (jag bor 9 våningar upp) och hade inget fönster öppet så jag förstår inte hur den kom in. Jag försökte få den att flyga ut igen, men den kom tillbaka så då fick den vara i fred en stund. Den satte sig så fint på mina broderade rosor och satt länge bredvid min symaskin där jag satt och sydde. Efter nästan en halvtimme så flög den ut och stannade ute.

 

I tisdags var jag makeup-modell hos några som utbildar sig till makeup-artister och den här dagen skulle de ha äldre modeller som skulle sminkas för att kunna vara med på TV-sändning. Vad roligt det var och vad vacker man blev.

Jag försöker skärpa mig och inte handla några tyger utan i stället tömma min "tyggrotta". Hittills har det blivit en tunika, ett par byxor och två toppar till mig själv.

Barnbarnets "Harry Potter-rock" syr jag också med tyg från "tyggrottan" ett vinrött poplintyg som yttertyg och svart björnnylon som foder. Nu är den på gång och första provningen är klar så nu är det bara att sätta fart.

Tack för alla tips och idéer som jag får från er alla på sysidan. Kladdkakor, låånga dragkedjor, snygga och mysiga kläder m.m.

På tisdag ska jag börja på yoga för äldre, det ska bli roligt att gå på yoga igen det var några år sedan sist.

Ha det så gött till nästa gång, nu ska jag ut i solen en stund.

Postat 2011-09-15 10:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons