Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Här börjar mitt bloggande.

Jaha då har man blivit bloggare också. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv. Jag är pensionär och snart också ålderspensionär och detta har inneburit att jag har mycket fri tid numera. Mitt barnbarn säger att jag är "syerska" om någon frågar vad hennes mormor gör och det tycker jag passar bra eftersom jag älskar att sy men har ingen utbildning utan syr bara för nöjes skull.

För ca 40 år sedan arbetade jag på en tyggrossistfirma och vi i personalen fick köpa tyg superbilligt och då blev jag "tvungen" att börja sy lite. Min första barn föddes 1971 och hon blev min första modell och är fortfarande en av mina favoritmodeller. 1975 kom andra dottern och eftersom jag var dagmamma sedan 1972 så blev "syningen" min avkoppling efter dagens ståhej med många barn. Jag hade som mest 8 barn i åldrarna 2-6 år.

Mina döttrar började så småningom tävlingsdansa i bugg och rock´n roll och då började jag sy deras danskläder. Äldsta dottern började 1980 på den dansskola som hon fortfarande är trogen.  För 10 år sedan startade de en halv- och heltidslinje som hon både är danslärare på och har ansvaret för. Varje vår har dessa grupper föreställningar och det har blivit att jag sytt de kläder de behövt till dessa föreställningar. Med åren så har det vuxit och många av dotterns kolleger och "gamla" elever har bett mig hjälpa dem att sy kläder både till föreställningar och privat.

En annan hobby jag har haft sedan drygt 10 år tillbaka är att arrangera och konservera blommor. Den hobbyn har dock fått stiga åt sidan för syningen och det blir inte så ofta att jag gör sådant längre. Det händer dock lite då och då, senast till ett bröllop i helgen fick jag göra brudbukett, corsage och bordsdekorationer. Se bild nedan

Ja det var lite om mig och just idag är det lite lugnt i mitt hobbyrum, men mina barnbarn har beställt "cosplay"-kläder och i morgon ska vi ut och leta tyg till dessa. En granne vill ha hjälp med att sy en jacka till sin festklänning och dottern vill ha nya träningskläder så lite skall väl göras även denna vecka. 

Ja har ni orkat läsa allt detta så kanske ni blivit llite nyfikna på vad som komma skall. Jag lovar att återkomma om detta.

Med varma hälsningar

Agneta

 

Den senaste brudbuketten jag gjort och 1 av de 6 större bordsdekorationerna

Inlagt 2010-08-16 09:36 | Läst 4510 ggr. | Permalink
Kategorier:
Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-08-17 08:16   Lena S
Roligt att du bloggar.
 
2010-08-16 23:33   Bibbi Lundgren
Denna blogg skall jag följa med glädje.
Du är så duktig, inte bara på att sy kan man se.
 
2010-08-16 19:21   Bodil N
Välkommen till bloggvärlden! Det skall bli skoj att följa din blogg. Hm, jag kanske borde skaka liv i min egen förresten :-)
 
2010-08-16 17:28   ANITA AJANKI
Vad kul att du börjar blogga är också väldigt sugen när man ser alla roliga inlägg. Men jag är inte så bra på dator så vi får väl se. Lycka till med din blogg ska bli spännande att läsa.
 
2010-08-16 11:31   Gülderen Ay
Vad kul att få läsa lite om dig. Ska bli spännande att följa din blogg.
 
2010-08-16 11:14   Aina Johansson
Det verkar så skoj med alla de här bloggarna.
Själv har jag "inte kommit till skott" med att börja.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons