Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 
Pernilla Fe

En duva till jul - nu med beskrivning

Tioåringen skall ha julspel med sin klass. Inte något klassiskt julspel med krubba och jesusbarn, utan något eget hittepå. Sonen skall vara en duva. Kläder till det skall med till skolan imorgon. ... läs mer..
Bodil Nielsen

Kalenderstickning del 1

Jag har börjat med kalenderstickningen som Kilafors garn har. De släpper en del varje dag och jag har hunnit med del 1 - 6. Ikväll tänkte jag börja med del 7. Det är samtidigt en mysteriestickning så ... läs mer..
Anna Söderström

tappad kreativitet. eller?

Just nu är det stiltje i kreativitetslusten. Helt galet då jag har flera projekt som ska vara klar till slutet av januari i skolan. Fast om jag tänker efter har det blivit en del saker ändå. Igår ... läs mer..

Uppiffad gardin

I mitt syrum hänger sedan länge en röd veckad gardin.  Jag har tyckt att den varit så snygg. Häromdagen när jag hängde upp adventsstjärnan tyckte inte alls den var lika fin. Den såg så trist ut. Den ... läs mer..
Pernilla Fe

Kalasklänning till min dotter

Dags för barnkalas igen då. 5-åriga dottern ville ha sin "prinsessklänning" - en av farmor köpt fe-utstyrsel som är älskad men inte helt presentabel längre och jag törs inte riktigt tvätta den. Jag ... läs mer..
Pernilla Fe

Barnjeans

Yngste sonen var i desperat behov av nya jeans. De gamla är numer rätt så vällappade såväl på knäna som i baken, och dessutom behöver han kliva upp en storlek. I ytterligare nästa storlek har jag ... läs mer..
Anna Söderström

10 år hurra!

Idag firar jag 10 år med sysidan.  Jag kan konstatera att jag varit mer aktiv de senaste två åren. De förändringar som gjordes för att lättare se olika meddelanden på min profil har varit mycket ... läs mer..
Pernilla Fe

Finförvaring för presentpapper och -snören

Resttygskorgen var full. Jag kan inte med att slänga tyger och bitarna var för små att sälja eller skänka bort. Vid varje födelsedag, jul, barnkalas osv de senaste åren har jag tänkt att jag skall sy ... läs mer..
Anna Söderström

Tokvantar.

Tog en paus i nålbindningen och virkade ett par tokvantar. inspirationen fick jag efter att jag läste detta i en vantbok. min son Isidor blev så förtjust i dem att han genast paxade dem. Jag ska ... läs mer..
Pernilla Fe

Sytt på sistone

Denna höst har jag hittills läst mer än jag sytt. Det är mycket lättare att ta upp en bok som är på gång och läsa några sidor innan man blir avbruten, än att hinna med något vettigt i ett ... läs mer..
Anna Söderström

nålbindning , typ

Okej. Idag har jag provat nålbinda efter video på Youtube.  Efter att sett filmen nörton gånger. Knytit, knytit upp, knytit, knytit upp osv så inser jag att det var inte enklast. Inte ser det rätt ut ... läs mer..
Anna Söderström

Testa tekniker i stickning

Uppgiften var att testa tekniker i stickning (och virkning men det hann inte jag). Allt blev lite svårare när vi dessutom skulle använda oss av en skiss vi gjort. Jag valde en skiss där vi först ... läs mer..
Bodil Nielsen

Syfestivalen

I lördags var jag på Syfestivalen och kikade runt. Jag köpte lite garn och så bröt jag mot mitt scrapköpsstopp och köpte lite papper och ett alfabet. Min favoritscrapbutik var ju där och då är det ... läs mer..
Anna Söderström

svampfärgning

Denna helg är jag på kurs i svampfärgning. Visste ni att svamp inte är någon växt utan en egen art? Det visste inte jag och då gick jag skolan på 70 och 80 talet och borde veta det. Första dagen är ... läs mer..

Färgklick i höstmörkret.

Ännu inget överkast klart.  Det blev två kuddar till soffan i vardagsrummet.  Hittade ett vackert möbeltyg, på en möbelfabrik som säljer ut  överblivet tyg från tillverkningen, jättebilligt. Behöver ... läs mer..

Stickat och lite annat

bild persdotter Hej:) skriver nu mitt första handarbetsblogginlägg, här kan jag del av min last med handarbetsprylar och handarbete som jag gör. Just nu är det en tröja, se bilden ovan. Garnet är ... läs mer..
Anna Söderström

rasande fart.

Nu är det inte längre pyssel. Nu är det laborationer i ämnet tovning, gud bevars. Fint ska det vara. Så det har tovats på längden och tvären, men resultatet får jag hålla på lite tills de är ... läs mer..
Ulrika Lindh

Handbroderi, maskinbroderi och lite vävning

Jag tog fram en broderiram och klippte sönder ett gammalt lakan som ska bli mattrasor men inte blivit klippt än. Lite väl slitet kanske men om jag låter tyget sitta kvar i ramen när jag broderat ... läs mer..
Pernilla Fe

Flera projekt på gång

Nu har jag inte sytt ordentligt på ganska precis en månad. Lagat några trasiga barnplagg, sytt ny hank i en handduk... Stunderna att sy blir så korta så det har inte känts som mödan värt att plocka ... läs mer..

Har äntligen kommit till symaskinen igen!

Nu hoppas jag att min symaskin skall få göra annat än att laga. Sonen är expert på att förse mig med lagning och ändring av en massa olika projekt. Idag har i alla fall köksfönstren fått ett ... läs mer..
Pernilla Fe

Bestämt mig!

Efter många långa jobbiga diskussioner med mig själv har jag nu Bestämt Mig. Ibland kan det vara så svårt, å ena sidan vet man att det man har inte är hållbart i längden, men å andra sidan vet man ... läs mer..
Anna Söderström

hjärnan full av ideer

Oji oj oj, det har varit många nya intryck denna vecka. Jag behöver sortera lite i hjärnan innan jag får ner det i ord. Så tillsvidare så tänkte jag visa hur jag gör när jag inte har plats för mer ... läs mer..
Anna Söderström

första dagen på universitet

Som sagt första dagen. Tovning. Med bävan tänkte jag på de mer eller mindre lyckade alstren i de lägre årskurserna i skolan. Med lagom antuiasm tog jag mig an uppgiften. Det var inte promenad choklad ... läs mer..
Pernilla Fe

Boxerkalsonger av loppiströjor

Jag köpte ett par batikfärgade tröjor på loppis, en svartvit och en i två blå nyanser. Den blå skall bli barntröja med snörningen från den svartvita framöver. Den svartvita blev två boxerkalsonger ... läs mer..
Pernilla Fe

Tröja av två loppislinnen (och en t-shirt)

Jag fortsätter oförtrutet mitt återbruksbloggande! Här en tröja som jag sytt av två mjuka loppislinnen. Det blå linnet hade en ficka som jag flyttade över till tröjan. Halsringningen har fått en ... läs mer..
Pernilla Fe

Om jag kunde sticka...

...så skulle jag sticka en hjärnmössa :-) http://www.inspirefusion.com/knitted-brain-hat-by-alan-noritake/ läs mer..
Pernilla Fe

Loppiströja blev barntröja

En vuxentröja i underbart skönt tyg fick sätta livet till för att bli tröja till 11-åringen. Att bara sy en tröja rakt upp och ned är lite fantasilöst tycker jag så jag piffade upp med en ficka vars ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons