Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 55 Nästa Sista 
Pernilla Fe

Trosor av gamla tröjor

Sönernas batiktröjor med screentryck har hängt med i många år. Hur sjutton de har kunnat ha dessa tröjor så länge förstår jag inte, men nu är de definitivt finito. Slitna ärmar, en hel del fläckar. ... läs mer..
Anna Söderström

ta parti.

Jaha, nu är det valtider. Efter ögnat igenom de flestas valprogram så inser jag att ingen går på val med förbättringar för oss hantverkare. Så jag tar upp kampen! Nu är det lite sent att registrera ... läs mer..
Pernilla Fe

Sval omlottkjol

När jag var 15 år behövde jag vid ett tillfälle klä ut mig till hippie. Vad jag hade för övrigt minns jag inte, men jag hittade ett tyg i mammas gömmor och sydde mig ett par shorts med sån där ... läs mer..
Anna Söderström

aldrig säg aldrig

Ibland blir jag lite less på alla stora projekt och behöver göra något helt annat. Jag har inte varit så förtjust i vilkade bakverk, grönsaker, frukt m.m Så jag tänkte då rakt inte virka nått ... läs mer..
Pernilla Fe

Volanglinne av loppiskläder

Att jag gillar återbruk, det har ni väl koll på vid det här laget? Jag tycker det är så onödigt att slänga sånt man kan använda. Att använda redan sydda plagg till att sy nya innebär stora ... läs mer..
Pernilla Fe

En ufo-tröja

I våras påbörjade jag en tröja till sonen, efter mönster från någon ganska ny Ottobre-tidning. Ärmar, nederkant och halsringning var kvar när han provade. "Skön", sa han. "Men den ser ut som en ... läs mer..
Anna Söderström

skräp sa kollegan

Skräp är det som blir över när fantasin tar slut. Hittade denna lampa på skolan och den klassades som skräp. visst det går att åka på Ikea och köpa en ny, eller så kan man söka i sina gömmor och ... läs mer..
Anna Söderström

Covercase eller bokfodral

Skolan har börjat och därmed jobb, jobb och lite mer jobb. En rektor från en annan skola ringde min rektor och frågade om de fick hyra/låna mig. Så nu jobbar jag åt två skolor som textillärare. Plus ... läs mer..
Ulrika Lindh

Vad ska det bli nu då?

Ja efter en sommar som varit lång, varm och härlig är det nu helt ok att komma tillbaka i vardagsrutinerna igen. Jag har inte handarbetat särskilt mycket i sommar, det blev en kort trasmatta i ... läs mer..

Ottrobre nr 2 2002

Hej Finns det någon i denna värld som har ottobre nr 2 2002 till försäljning. Är intresserad av barnkläder med tillbehören så som amningskudden. Finns inte att få tag i på deras hemsida. Skulle vara ... läs mer..
Pernilla Fe

Lägerväska

För en dryg vecka sedan packade jag inför 11-åringens basketläger. Han fick förstås packa sina egna grejer, men jag skulle också åka med så jag packade även våra sovattiraljer, en stor ful neonrosa ... läs mer..

Gevaliaväska

Hej! Finns det någon som vet hur man gör en väska av Gevelia påsar? Och hur många påsar behövs det? läs mer..
Anna Söderström

trasmattorna är klara!

Det finns att beskåda i mitt album. Det är Annica, Ville och Mickes matta http://www.sysidan.se/albums/admin/view.htm?ID=502 Vad gör jag nu då? Oj oj oj, finns massor av ofärdiga projekt och tråkiga ... läs mer..
Anna Söderström

en ruta till.

I natt har jag inte sovit. Jag har därimot knytit frans, klippt mattrasor och så kunde jag inte motstå att virka en Irländsk ros. tänkte jag skulle lära mig virka på engelska, men diagramvirkning är ... läs mer..
Anna Söderström

det är nära nu.

Igår blev matta tre klar i vävstolen och tygbommen var nästan fylld. Med darrande och ängsliga händer klippte jag ned den. Det känns lite vemodigt då jag ännu ej planerat nästa matta. Nu ska det ... läs mer..
Anna Söderström

Stolsdynor

Nya skrivbordstolar till sönerna. Hur smart är det med vita sitsar på ett barnrum? Inte särskilt hemma hos oss iallafall. Så det blev lite omprioriteringar i handarbetslistan. Fort skulle det gå. ... läs mer..
Pernilla Fe

Småblommig sommarblus

Förra sommaren sydde jag en blommig sommarblus, den tycker jag mycket om (utom halsringningen men den skall jag göra om har jag tänkt). Och för två år sedan sydde jag en sommarklänning till min ... läs mer..
Pernilla Fe

Oinspirerat återbruk

Min dotter fick en "ny" cykel för ett tag sedan. En cykel som vänners dotter hade när hon var 5-6 år och som sedan stått ute ett antal år. Vi fixade till ramen och stänkskärmarna med ny färg, glitter ... läs mer..
Anna Söderström

ufo dag.

4 veckor utan regn. Vävstugan i källaren är välstädad, hur bra det nu går när den översvämmats av material. Jag har varit aktiv pysslare i drygt 30 år. Har kanske 30 år kvar. Hmmmm dags att ... läs mer..
Pernilla Fe

Transportlåda till Eva

Idag har jag införskaffat en transportlåda till min kära Eva! Som ni kan se är det ingen dyr speciallåda utan en alldeles vanlig förvaringslåda från IKEA. Måtten är helt perfekta och i denna låda kan ... läs mer..
Pernilla Fe

Fodral till simglasögon

Barnen har praktiska fodral till sina simglasögon. Istället för att "låna" deras så sydde jag ett till mig. Inget plastnät för dränering som deras har men man kan inte få allt. läs mer..
Anna Söderström

stjärnbloggare hit och dit

Här sitter jag i sommarvärmen och funderar lite. såg på morgontv om någon sån där stjärnbloggare med många läsare och galet många följare. Hon berättar hur hon får saker skickat till sig för att hon ... läs mer..
Pernilla Fe

Smidig datorväska

Så bekvämt att ha en laptopdator! Bara att ta med sig dit man skall. Men varför envisas de med att skicka med så stora otympliga väskor? Nuvarande datorn har jag haft i drygt ett år. Äntligen har jag ... läs mer..
Anna Söderström

medeltidsdagar och min framtid

Idag har jag fått besked om min ansökan till slöjd, textil 1a på universitetet i Umeå. Trodde väll aldrig! Jaha då är det bara att förbereda sig.  Hur jag nu gör det? Jag har aldrig läst på ... läs mer..
Pernilla Fe

En tekrage. ...och vet ni vad?

Bland det första jag sydde på Classe den första var en tekrage som var anpassad efter stora glas på min arbetsplats. Den har varit mig till stor glädje då jag kunnat hålla ordentligt i glaset utan ... läs mer..
Pernilla Fe

Ett miniprojekt

Det är tydligen inte meningen att man skall ha en Ford i mer än tio år. Åtminstone inte om man vill ha larm på den. För lite sedan gick fästet mellan larmdosan och nyckelringen av på båda våra ... läs mer..
Pernilla Fe

Nya ryggan!

Ryggsäcken är klar. Eller nästan, det saknas spännen för att reglera axelbandslängden. Tills vidare har jag sytt ihop dem så jag kan använda ryggsäcken. Efter att ha sytt den i huvudet sen i vintras ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons