Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Spökvandring och halloween


Nu märker man att hösten kommit och idag blir det mörkt ännu tidigare, men man får väl försöka göra det bästa av det och tända mycket ljus så det blir mysigt. 

Igår var vi på spökvandring i Gamla Stan, det är en teaterguidning, man får lite information om strider, sjukdomar m.m. som hänt tidigare och med jämna mellanrum hoppar det fram "spöken", det var riktigt bra och roligt. 

I övrigt så har det varit full fart i systugan med halloweenkläder bl.a. Det här är elaka fén, som har fått vingar, tiara och trollspö. 

Jag har också haft en hel del "tråkjobb" från vänner och "kunder". Ni vet det där, laga, ta in, lägga ut, sprätta etc. Jag måste nog gå en kurs snart i konsten att säga nej, någon som vet var sådan finns.

Nu ska jag i alla fall göra färdig min baddräkt som jag började med på underklädeskursen. Vi ska ju till värmen om 4 veckor och då skulle det vara roligt att ha den klar. Jag vill också sy ett par BH efter mönstret som vi fixade på kursen. Äldsta barnbarnet har beställt nya ridbyxor och ridjacka, hon har ju växt igen tösen så det får nog ligga högt på prioriteringen också.

Jag också kommit igång med stickningen igen.  Det här är en mössa med långa öronlappar som jag stickat 2 st av, denna och en röd. Nu håller jag på med en tröja till mig själv.

Mys på er

 

Postat 2010-10-31 14:26 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Halloween i modern tappning?

 

Nu närmar sig Halloweenhelgen och mina barnbarn har kommit med sina beställningar. Den yngsta vill bl.a. ha svarta vingar och då kom jag ihåg att det fanns tips på en youtubesida här på sysidan så efter jag sökt på vingar i forumet kom jag hit http://www.youtube.com/watch?v=6YAUxeopgNw.  Nu ska det bli spännande att prova på att göra dessa, jag kommer använda svarta nylonstrumpor och lite band m.m. som jag har liggande. En svart tiara är broderad och resten ska vi bestämma i morgon när hon kommer hit.

Den äldsta tösen har skickat denna bild och vill ha den svarta dräkten. Den bilden säger en hel del om hur de vuxit och hur "modet" växlar. Hon kommer i morgon och då ska vi gå igenom detaljerna. 

Förra helgen var jag på kurs och lärde mig sy bh bland annat och nu har jag fått till ett mönster som passar mig så nu är det bara att samla ihop tid så jag kan producera några till. Jag hann börja på en baddräkt också till mig och den har jag lovat mig själv ska vara färdig till slutet på november då vi ska åka en vecka till värmen.

Övrigt som ligger på väntelistan är lite smått som ska ändras till en väninna, ett par stickningar som finns framför TV:n och en sångpåse till en väninna som blivit farmor x2 till pojkar.

Jag har också hunnit med att vara  "modell för en dag" en annorlunda och rolig upplevelse med sminkning och fotografering, resultatet blev som vanligt. Jag och kort är inte riktigt sams, jag blir lika förvånad varje gång hur jag ser ut. 

Som ni märker så flyter det på som vanligt med allt möjligt så nu är det dags att sätta fart,

ha det så gött till nästa gång.


Postat 2010-10-19 09:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Höstsol och höstflit


Ja då har man lärt sig att sy BH också, det var roligt och jag hann börja på en baddräkt också. Jag hoppas få den färdig till vår semester i slutet på november. 

Jag kommer också sy fler BH för nu har jag fått till ett mönster som jag tycker om och förhoppningsvis kommer sitta bra när man rör sig också. Jag får testa det så fort jag gjort ett par justeringar.

Jag har också fått användning av kursen japansk paketinslagning och det är roligare att slå in paket nu när man kan göra lite extra.

Stickning har det också blivit, en mössa till ena barnbarnet och ett par ben-lår värmare till det andra. Jag gjorde benvärmarna så långa så hon kan dra upp dem över låren också. Jag tror det är bra till vintern lättare att ta av sig när man är inomhus än långkalsonger och värmer bra utomhus.

Nu är det en tröja till mig och en mössa till dottern som ligger framför TV:n som tidsfördriv.

Lite pengar har jag fått för rosor som jag broderat på blusar och tröjor till några väninnor så nu har jag satt in drygt 600:- till bröstcancerfonden.

Nu ska jag ladda Bibi som ska få göra en sångpåse så det är väl bäst att sätta fart.

Ha det så höstmysigt


Postat 2010-10-12 11:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons