Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

MOT LJUSARE TIDER

Idag skiner solen och värmer så skönt så nu förstår man att det går mot ljusare tider. 

Jag har pysslat med att sy byxor till grannen, två omlottkjolar till min väninnas svärdöttrar som åker till Thailand i morgon. Jag har också sytt ett par tunna pösbyxor och en sommarklänning till mig själv som jag tänkt ha på vår semester på Teneriffa dit vi åker på söndag.

Inför den resan har jag samlat på mig lite stickning som jag tar med mig bl.a. en tröja till gubben som ska fodras när vi kommer hem. Om den är färdig då, vi får väl se.

Jag har fått rapport från min brorson i Indien om att han skickat broderitråd till mig som jag kan testa om den fungerar så nu väntar jag på att det ska komma. Han har hittat till sykvarterat och skickat några bilder. Nu längtar jag tills jag ska åka och hälsa på honom, tyvärr blir det inte förrän om ett år, men den som väntar på något gott......


Ett litet smakprov på vad de hittade i en hörna i en affär.

I morgon är det dags för syskolan igen och Andrea har blivit riktigt duktig så vi kanske blir färdiga med klänningen i morgon.


Postat 2011-01-31 15:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Brutna nyårslöften

Hej alla och god fortsättning

Nu har det blivit vardag igen efter alla helger och jag har redan brutit mitt nyårslöfte att inte säga ja till alla som vill ha något sytt etc. det är ju så roligt att sy.

Jag började med ett par flaskpåsar dagen före nyårsafton så det räknas kanske inte. Sedan kom en väninna som har bokhandel och ville ha lite nytt och lite ändrat, jag betalar mina böcker på detta sätt och till julen så blev det lite böcker i julklappar till barn och barnbarn.

Nästa som ville ha nytt var äldsta barnbarnet som behövde ett par nya ridbyxor, de är på gång. Min "gympväninna" ville så gärna ha ett par byxor till de ligger klara för första provningen.

Dotterns fåtöljer är klara och leverades igår.

Min yogalärare har fått förfrågningar var han köpt sin yogaväska och nu har jag 4 beställningar på sådana och även ett par till beställningar på fleecemössan (nu har jag sytt totalt 16 st till barnbarnets skolkamrater). 

Igår började min syskola med en elev. Yngsta barnbarnet vill sy på riktigt nu och då har vi bestämt att en dag i veckan får hon vara hos mig och lära sig sy. Första klänningen som hon vill sy är ganska enkel som tur är för det är ju så att om man inte sytt så tror man att det blir klart på en gång. Vi började med att sy en toille eller prototyp som hon kallar det av ett billigt lakan jag köpt på IKEA (19:-). Nästa gång ska vi börja sy på "riktigt".


Nu är det bäst att sätta fart. Jag ska nog låta Bibi jobba lite också, hon ska få brodera några kökshanddukar.

Ha så gott till nästa gång


Postat 2011-01-19 10:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons