Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

IDAG BESÖKTE JAG EN TILL SOM KAN SY, USCH!

Jag tog ledigt från mitt syende idag och besökte min tandläkare och döm om min förvåning när jag fick veta att hon också kan sy - i munnen alltså. Det är inte alls lika roligt som det jag syr sa hon och jag håller med henne. Det är inte roligt och dessutom ska inte de här stygnen sitta kvar utan de ska tas bort om 10 dagar.

Just nu är jag i full gång och syr kläder till dansföreställningar. I år har jag flyttat in till dansskolan och sitter där och syr hela dagarna. Det är praktiskt av flera skäl. Dels får jag inte plats med allt i mitt syrum och det är inte så populärt att jag sprider ut mig i hela lägenheten. Dels så kan eleverna komma en i taget och prova och det behövs i år eftersom flera av kläderna är lite individuella.


Gråa bävernylonoveraller som är nästan klara, det ska vara en "sleif" i byxsidorna så de kan stoppa in ärmarna där och använda dem till ytterligare ett nummer.


Här är en liten smygtitt på kläder till ett "Lady Gaga-nummer" det är första provningen i grupp. Dessa ska dekoreras och justeras en del. Oj vilken hjälp jag haft av plisségafflarna jag köpt av Bibbi, till dessa kläder och vilken guldängel hon är som hela tiden servar så snabbt och billigt när man behöver något.


Här är ett test på hur de 13 "Dreamgirl-klänningarna" antagligen kommer att se ut. 

Till Lady Gaga- och Dreamgirls-kläderna använder jag inköpen jag gjorde i Indien. 


Nu har jag också testat broderitråden jag köpte där lite mer och den fungerar precis lika bra som andra trådar jag har. Jag måste nog be brorsonen att köpa med sig lite mer när de kommer till Sverige på semester till midsommar.


Jag har haft fullt upp och kommer att ha det i ett par veckor till och därför hinner jag inte kika in här så ofta men nu har jag vandrat runt en stund idag och som vanligt blir jag förundrad över hur mycket fint ni gör, ingen nämnd och ingen glömd. Jag riktigt längtar tills jag kan grotta mig lite mer här och kanske t.o.m. hinna sy något som jag blivit inspirerad till.


Nu är det dags för en värktablett och TV-fåtöljen tror jag. Ha det så gött alla till nästa gång.

Inlagt 2012-04-17 14:12 | Läst 13896 ggr. | Permalink
Kategorier:
Övriga kläder Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-04-17 21:29   Maritha L
Jag blir inspirerad bara av att läsa om ditt jobb. Lyckliga du. Det här med tandläkare som syr är inte roligt,men det brukar läka fort i munnen om det kan vara till någon tröst
 
2012-04-17 14:58   Lotta Nilsson Persson
Där är du ju, duktiga du, undrade faktiskt var du tagit vägen men nu fick jag ju svaret. Kan tänka mig att det är skönt att kunna sitta på plats och ha mer utrymme. Det är ju som vanligt massor när du syr till "dina" dansare. Tråkigt med den andra sömnaden, jag vet för jag har precis en segdragen historia med visdomstandsutdragning bakom mig.
Hoppas bara inte du får så mycket värk. Må så gott.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons