Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Burda Style 2012 maj 106

Jag har gjort den förut och eftersom den gamla har blivit för vid i midjan gjorde jag den igen men i ett bättre tyg den här gången. Det är en trivsam modell, hög i midjan (+ 5cm), här i ett jaquardtyg med små svarta/vita pilar. Inget foder behövs och vidden är generös. Jag kan rekommendera det mönstret, lättsytt. 6 paneler, knäppning fram och fickor.

Det är inte så ofta jag tittar in här på sysidan. Roligt att den finns kvar.

Inlagt 2016-04-07 14:59 | Läst 4223 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-08-11 13:22   Marie Gustafsson
@Pia Ja nu har jag lämnat den där fasen då man tror att mönsterkonstruktion skulle kunna vara en ritteknisk uppgift. Det ger visserligen standardmönster men eftersom vi inte är så särskilt bra på att se ut som standardfiguren så sökte jag mig till drapering. Det är svårt eftersom man måste skapa designen. Så hamnade jag istället i gruppen av människor som försöker prova sig fram via toiler baserade på köpesmönster. Det finns många bra beskrivningar över hur man läser av en toile och sedan provar in den och för över det till mönstren. Då är det bra att ha kunskapen om hur mönster konstrueras i botten, att läsa mönstren. Jag har många mönster som jag köpt för att läsa, inte för att sy. Sarah Veblen har skrivit en bra bok som hon sedan följt upp med en videokurs. De har gett mig mycket.
2015 sydde jag upp en klänning till en dotterdotter för ett festtillfälle i 9an. Det blev redesign och anpassning. Då insåg jag hur mycket mina studier betytt. Det hade jag inte klarat av två - tre år tidigare. Nu är det mest bara hantverket som ställer till problem men där är det bara övning som hjälper.
 
2016-04-13 09:46   Josefin Claeson
Den såg skön ut och snygg.
 
2016-04-09 19:12   Ann-Kathrin Carlqvist
Fin kjol!
 
2016-04-08 15:16   Pia Lindemann Larsen
Kommer ihåg dina uträkningar o funderingar.... var mycket kort skrivit denna gång =). Fast det måste ju inte vara långt för att bli bra. Fin kjol. Hoppas att du kommer nyttja den väl.
 
2016-04-07 15:40   Ulrika Lindh
Kul att du tittade in och skrev. Snygg kjol!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons