Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Vinterförberedd

Nu står segelbåten på land och är täckt. Idag ska kylskyddet in i motorns kylsystem sedan kan man fokusera på sydrömmarna. 

McCall som har många mönstervarumärken hade en veckas lågpris nyss. 5 dollar för mönster som annars kostar 15-30 dollar. Finns det någon fler än jag som tycker att det är ett nöje att läsa ett bra mönster? Jag köpte 6 stycken. För 15 dollar får man 3 mönster men då kostar portot 15 dollar så i praktiken blir det 10 dollar styck för mönstren. Efter att ha skickat den första beställningen tänkte jag att jag har nog råd med 3 till så jag beställde mönster till 3 kappor/jackor.

Det går inte att lägga in bilder på allt det men om någon blir nyfiken så titta på 

voguepatterns.mccall.com

och sök på mönstren

V1083, V1276, V1320, V1132, V8718 V1277

Tre mönster kostade mig 190 kr såg jag. Det är billigt. Jag fick mejl idag om att nu hade första beställningen skickats så det borde vara här under nästa vecka. Om någon annan tycker att det är en bra idé så måste jag tyvärr säga att erbjudandet tog slut i torsdags midnatt Central amerikansk tid. Men det kommer säkert tillbaka.

Mönstren - ja V1277 Koos van den Akker är intressant. Det finns inga sidsömmar! Dessutom blir den vändbar.

V8718 har en intressant raglanärm, V1132 har en snygg jacka med skört förutom att det också innehåller kjol, byxa, väst!

V1620 av Issey Miyake är en jacka som har en okkonstruktion utan axelsömmar, intressant att testa. 

V1276 Kappa av Sandra Betzina är en stor långkappa med en krage som också fungerar som huva.

V1083 är en vintagekappa från ca 1953. Helst skulle man göra den i snygg brungul kamelhår men vi vet vad det kostar. Jag kanske kommer över en tygbit någon gång och då finns mönstret. Nej jag köper inte lotter så där har jag inget att hämta, inga arv heller. Blir högen av intressanta mönster för stor kan jag säkert avsätta en del genom Blocket eftersom jag bara behöver 70 kr för att gå vinst på ett av de här mönstren.

Postat 2013-10-18 11:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons