Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Höstfunderingar

Sommaren går mot sitt slut. Det har inte blivit något av betydelse vid symaskinen på länge. Det finns löjligt billiga kläder i butikerna, inte behöver man så mycket kläder heller en så här bra sommar. Javisst kunde jag ha sytt en kjol till men garderoberna är bågnande, inte tycker jag om att slänga heller - moment 22.

Något jag inte har är en sån där Chanelliknande jacka/kofta. Claire Shaeffer har gjort ett mönster Vogue 8804 för en sådan jacka. Det var rea på McCalls så jag fick mönstret för knappt 5 dollar. Dessutom har Ann, vinnaren i BBC-tävlingen Great British sewing bee, sytt upp plagget och lagt upp ca 85 bilder som instruktion till oss amatörer. Jag gjorde en pdf av hennes bilder och sitter ibland och kollar och blir allt mer sugen att försöka.

Så var det då tyget. Ann använder Lintons tyger och jag har kollat deras web-butik. Dyrt men fint. Mönstret bygger på att man med ånga formar tyget/plagget och det kräver ull eller silke. Polyester krymper inte så bra. Akryl/viskos krymper förstås men ??? Jag borde öva på något lite billigare än Lintons.

Är det någon som läser detta som handlat på Lintons webbutik? Ni kanske har förslag på andra lämpliga inköpskällor för material till "Chanel-jackor". Den där guldkedjan t ex :) var hittar man sådana här hemma?

Annat som jag är sugen på att skaffa är bättre presshjälpmedel. De där spånfyllda enkla pressverktygen har varit perfekta för krökta sömmar. Jag saknar dock en presshäst/klappbräda och såg i en video med Claire Shaeffer ett bra verktyg för att pressa ärmkullen. När man ska krympa in ärmens extravidd är det verktyg som är till stor hjälp. Enkla är de också. Jag kan nog göra något själv. 

Men nu ska jag väl först plocka lite lingon innan de ramlar av. Det är fint att ha i frysen.

Postat 2013-08-19 17:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons