Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Intresserad av att se syvideor?

Silhouette Patterns med Peggy Sagers har en websida (ett filmarkiv) där de inte bara säljer mönster utan även har instruktionsvideor om mycket. Jag tittade på en video om att prova in en jeanstoile och den var på en timme. Ja den omfattade instruktion i att sy i en dragkedja fram s.k. gylffront (fly front) också. Så här ser videosessionen ut. Det är fråga om att ge mer utrymme för människan i det här fallet. Peggy har också börjat med att t in överskottstyg i vecket mot låret med resultatet synligt i nästa bild.

Det är mycket intressant som ligger på den sajten och det verkar vara tillgängligt utan annan kostnad än din tid och ditt bredband. Kanske värt ett besök? Jag har ingen erfarenhet av deras mönster men de får mycket beröm från dem som använder dem. Filmen ovan, en vanlig Adobe Flash, är "Fitting Jeans" där första halvtimmen är om inprovningen. 

Arbetssättet är att anpassa ett mönster till dina mått i ett första steg. Klipp en toile och prova in den i ett andra steg, överför ändringarna till mönstret i en version 2. Sedan kan man, med v2, göra en ny toile eller ge sig på sitt modetyg direkt beroende på hur säker man tycker sig vara. Det är tyvärr lite svårt att använda det här arbetssättet om man är ensam men det finns en video för det också såg jag. Annars är det fint med sykompis att jobba tillsammans med. En lyx som inte alla har, men man kan lära sig en hel del oavsett om man får trixa ensam eller har hjälp.

Inlagt 2014-03-10 11:05 | Läst 9081 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-03-22 18:56   Marianne Fröding
Har inte sett den, men har köpt flera kurser på Craftsy.com vilka jag rekommenderar. Har sytt en jeansjacka och jeans efter deras kurser.
 
2014-03-10 20:09   Lotta Nilsson Persson
Tack för tipset. Tittar på varje avsnitt av Brittish sewing bee och alltid lär man sig något. Kul också att få se när någon annan gör det istället för bara bilder.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons