Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Julafton på trettondagen

För mig blev det rena rama julafton på trettondagen, då en kompis som håller på att flytta från hus till lägenhet kom hit men fyra kassar tyger. Åh, så roligt att få plocka upp tyg efter tyg. Titta, känna och bestämma om jag kan använda det till något. Å andra sidan gör det ju inget om de ligger ett tag så att ideerna hinner ta form. :)

 

Nu ligger alla tyger fint ihopvikta i hyllan och jag känner mig rik. En bra start på det nya året!

Postat 2014-01-07 20:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En kappsäck full med spetsar !

Ja, det var väl att ta i lite. Vi håller på städa ut efter svärmor som gått bort och jag hittade ett antal spetsar alla handvirkade med en pytte virknål.

Mängder av sybrev de flesta kompletta. Knappformar och gamla klädmönster. En rejäl sax hittade vi också, en sax som nu för tiden knappast går att få tag i. Väskan låg i den hög som betydde skänkas bort men jag fattade tycke för den och den kommer väl till pass nu.

Jag har redan ett antal spetsar som jag köpt på loppis så den kommer nog att bli full. Det är kul med  sådana här gamla sybehör som är riktiga och speciellt om de kommer från någon man känner.

 

 

           Hur /vad gör man med knappformarna? Någon som vet och  vill dela med sig av den kunskapen

spets Sytillbehör
Postat 2013-06-30 18:38 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fynd på second hand

 Förra lördagen var  vår dotter och jag på second hand för att leta efter lite udda snapsglas men jag kom hem med något helt annat. Ett fynd!

På "avdelningen för tyg och garn,låg en tygbal med ett tunt vitt bomullstyg, det påminner lite om silduk men är inte lika glest. Det är väldigt mjukt och jag insåg att det skulle vara perfekt att färga.

På prislappen stod det 5 kr/m. Jag ville köpa allt på rullen. I kassan så ville de veta mycket det var så de började mäta med ett måttband. Jag erbjöd dem 50 kr eftersom det inte kunde vara mer än 10 m. Men de vill mäta för att vara säkra. Det visade sig att det var 8 m så de förlorade 10 kr men jag hade gjort ett fynd.

Nu går jag bara förbi  tyget och  funderar på vad jag ska sy, det är  ju det som är en del av processen att få fundera och fantisera om vad man ska sy. Nu har jag 8 m så jag kan ju misslyckas lite om jag vill.

 

Det är rackarns kul att fynda!

Postat 2013-04-12 19:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Slingerduk som blev en cirkelduk

För ett tag sedan så hade Anna B lagt upp en bild på en "slingerduk" som jag tyckte var så snygg. Jag kontaktade henne och frågade om hon ville berätta hur hon gjort. Jo då det ville hon,  jag sparade bilden och använde den som mall för att se på under arbetets gång. Ha,ha jag fick inte i hop den, någonstans gjorde jag fel. Av blocken jag skurit ut "pusslade" jag ihop en rund duk. Den är inte klar ännu men jag tror att det färdiga reultatet blir ganska bra. 

Tack Anna B för att du delad med dig av beskrivningen!

 

Postat 2012-05-09 18:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vårkänslor

I en tidning hittade jag en superenkel beskrivning på hur man gör plantkrukor av tidningspapper. Eftersom vi har DN på helgen så blir det en hel del material. Jag har satt lite frön bara för att det är så kul. Jag har inga ambitioner på att få perfekta plantor utan det är hela grejen som är så härlig. Dessutom är det bara att gräva ner hela krukan med planta när den är redo för utelivet

 

I helgen har jag passat på att rensa i mina tyglådor och hittade då ett randigt tyg som jag köpt på loppis, det var ca 1m x 30 cm. Sedan förut hade jag fyndat brodyr. När jag köpte tyget till det röd/turkosa babytäcket köpte jag också ett annat rött tyg som reserv. Detta kom  till användning nu när jag sydde en flickklänning i stl 2 år. Först tänkte jag att den skulle se ut som en julklänning men den passade bra till vårkänslorna.

 

 

 

 

 

Postat 2012-04-15 19:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ibland köper jag nya tyger

En arbetskamrat till mig har blivit farmor igen och hon undrade om jag kunde sy ett barnvagnstäcke. Önskemål om färg var röd och turkos. Resten fick jag bestämma själv. Jag tycker oftast att det är lättare att sy saker till personer som man har en relation till, som till min arbetskamrat. Varför det är så vet jag inte men oftast brukar resultatet bli bra sådana gånger.

Det här täcket var det lite pyssel med då det gällde att hitta tyger som passade med varandra. Turkos är en väldigt bred färgskala och rött kan vara så många olika nyanser. Men det var med de här tre tygerna jag "gick igång" och nu är täcket levererat.

 

                          

Postat 2012-03-18 15:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Grönt är skönt

 

Grönt är skönt låter ett barn rim och jag håller fullständigt med.

VIrkad burk av tygremsor, virkad ficka på en klänning och en grön kökshöna

 

Grön tunika sydd i ett smårutigt bomullstyg. Dragspelsfickorna gör pricken över iet

Postat 2012-03-05 17:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons