Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Ibland måste man göra det som är mindre roligt

Jag har tagit på mig att sy gardinkappor till personalrummet på jobbet. En uppgift som inte är särskilt svår eller avancerad men så  t r å k i g.

Två stycken gardinkappor på 3,5 m vardera med kirsband. Det är sådana här gånger jag skulle kunna sy vad som helst i klädväg om någon bad mig. Men jag har tagit på mig uppgiften och jag brukar tänka på vad Alfons Åbergs farmor alltid sa: "Man måste ha tråkigt ibland för annars vet man inte när man har kul" Så sant, så sant

 

Postat 2013-08-28 19:28 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Äntligen lite tyger

Ä N T L I G E N har jag kunnat köpa lite nya tyger! I tyghyllan har det gapat tomt ett bra tag nu.

 Bla så hittade jag ett svart linnetyg som jag bara ville ha. Är det något jag har för mycket av så är det svarta kläder. Men tyget hade en sådan härlig  struktur, tunnt utan att vara alltför sladdrigt men väldigt tätt. Att det kostade 49 kr /m gjorde ju inte tyget mindre attraktivt.

 Det var de sista tre metrarna de hade kvar så man hade satt ner det. De tre metrarna lligger i min hylla nu.

Hittade ett enkelt blusmönster i Burda, men en svart blus rakt upp och ner blir ju inte så kul. Istället för infodring så gjorde jag en färgglad infodring som fick sticka fram i hals och knappslå. Där knapparna skulle sitta valde jag att sätta fast öljetter och trä i ett turkost band. 

   

 

Postat 2013-08-22 20:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vill bara sy och sy och sy

Nu har jag kommit in i en "jag vill bara sy" period igen. Eftersom det inte finns någon tygaffär i den stad jag bor så blir det tomt med tyg i hyllan emellanåt, och då får jag ta det jag har hemma.

Jag har haft förmånen att fått tag på kartongvis med jeans, både begagnade och nya. Nu har jag har ett litet lager kvar. Av ett par herrjeans har jag sytt en kort ganska vid jesankjol som kan passa bra när höstvindarna börjar virvla runt benen.

Som ni sett tidigare så har jag "ärvt" en massa spetsar men jag har ännu inte hittat det det ultimata plagget där de skulle passa. Hade tänkt mig att sy på spets på den här kjolen.

  

Som ni ser så blev kjolen väldigt enkel, vilket kan vara väl så lyckat ibland

Postat 2013-08-13 18:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Med tanke på hösten

Vare sig vi vill eller inte så tar också den här sommaren slut. Fick jag välja skulle jag ha mina sommarkläder året runt men det är ju trevlig med något nytt också.

 På loppis har jag köpt en liten bit engelsk tweed som blev en kjol. Jag valde att sy fast blixtlåset på rätsidan och att sy en ficka av en bit svart skinn. Bara för att få en lite annorlunda stil på kjolen.

På en av de stora tygaffärerna hittade jag en stuvbit i trikå och i Burda hittade jag ett mönster på en långärmad trikåklänning. Det blev en enkel klänning, men för det mesta är det ju det enkla som är bäst

 

   

 

Kläder till mig själv
Postat 2013-08-11 18:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dotterns hippieperiod är förbi

Vår dotter hade en period då kläderna skulle vara fotsida och tyget skulle vara hippi inspirerat. Hon hittade ett tyg som jag var väldigt skeptisk till då det gällde att sy i. Men till slut så hittade vi en modell som var lätt att sy. Hellång klänning sydd som en tub med dubbla breda resår upptill. Hon var väldigt fin i den klänningen, men hippi perioden tog snart slut och klänningen hamnade i min tygtunna där tvivelaktiga tyger brukar hamna.

En dag i våras fick jag ett "tygsug", ville så gärna sy något, men vad? Då hittade jag det här tyget och tänkte att så tokigt var det ju inte. Jag har ett bra klänningsmönster som jag ofta använder,modellen är enkel och det är ju tyget som bestämmer karaktären på  klänningen. Resultatet blev över förväntan och jag har använt  den här klänningen flera gånger i sommar.

Tveksamheten över tyget berodde på att det är ju inte precis ett bomullstyg, ganska glansigt.Vill man inte nåla tätt så  får man verkligen hålla tungan rätt i munnen då man syr. Har man lätt för att svettas är det här inget tyg att rekomendera. Trots det så blev resultatet ganska bra

Kläder till mig själv klänning
Postat 2013-08-03 19:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons