Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

På sybordet just nu

Jag hade i min tyghylla en bit vitt bomullstyg, stämplat med blå stämplar i ena kanten Flera gånger har jag tagit i det tyget men inte riktigt vetat vad jag skulle göra av det.

Men ni vet  säkert hur det är, någonstans i tanken finns ändå det där tyget och plötsligt händer det! Man får en ide eller en bild av vad man vill göra.

Detta hände mig här om dagen. En vår/sommar tunika skulle det bli. I en gammal Allt om Handarbete hittade jag ett mönster på en västklänning. Tyvärr gick det inte att lägga mönstret så att stämplarna kom åt rätt håll men jag tror att det blir bra ändå.

Framtill tänker jag göra en rad med vita knappar tror jag. Som ni ser är det en enkel modell utan inprovningar.

På bakstycket har jag sytt veck lite lagom ojämnt för att få struktur.

Nederdelen kommer jag att sy i ett blårutigt tyg med vita ränder. Jag återkommer med detta sedan 

Postat 2013-04-04 18:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sköna Maj


Våren går otroligt fort. Nu är vi inne i  Maj månad snart och innan man vet ordet av är det sommar och semester. I helgen tänker jag ägna mig åt att bla sy om en röd linneklänning som jag bytte till mig förra lördagen. Har just nu ingen bild i huvudet  hur den ska se ut men det klarnar väl. Jag valden den för de vackra fickorna som är sydda i sömmarna i sidstyckena 

Hoppas att ni alla får en trevlig valborg!

Postat 2012-04-27 22:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Provplagg

Hittade en modell som jag genast fastnade för men rekommendationen var att bara använda bielastiska tyger. Sådant kan trigga mig att testa om det ändå inte går att sy i annat tyg. Sagt och gjort! Jag ritade av mönstret i en storlek störra än vad jag normalt använder och klippt ut klänningeni ett lakan.

Åh den satt som en smäck! Jag blev så inspirerad att göra något mer med den här klänningen. För att få bort "luciaklännings känslan" sydde jag svarta sömmar fritt med maskinen. Jag sydde kors och tvärs utan att stanna för att inte få en massa trådändar. Runt ärmhål och halsringning sydde jag fast  rivna remsor av lakan. Remsorna sydde jag fast på rätsidan en bit från kanten. Nertill sydde jag också fast remsor men jag vek dem växelvis uppåt och nedåt. Eftersom det är ett provplagg så kan man ju testa hur mycket som man vill för att sedan överföra den man är nöjd med till det "riktiga" plagget. Det här mönstret kommer att bli ett favorit mönster till sommarens klänningar och linnen. Nu återstår bara en tvätt för att se hur det blir med remsorna. Det är det fransiga som jag vill få fram.

 

Postat 2012-03-09 09:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons