Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

I bland överraskar man sig själv

 Jag var enormt sugen på att sy något i går och tog mig en titt i tyghyllan. Där låg ett tyg som jag bara köpt en mindre bit av. Det var ett tunnt tyg med blimmor av band i samma färg som tyget. Jag har ju en svaghet för tunna tyger.

Hm, vad skulle jag kunna göra av detta?

Inna kvällen var slut hade jag en kjol som jag faktiskt har haft på mig idag. En rak kjol med inprovningar fram och bak. Ett kort blixtlås bak. Eftersom det var så transparant så sydde jag två kjolar, en i blågrönt foder och en i detta tyget. För att göra det enkelt så sydde jag ingen linning utan vändsydde kjolen upptill. På underkjolen vände jag alla sömmar innåt så att de inte skulle synas.

Ja den blev rilktigt bra, den kommer jag att använda mycket i höst

(Tyvärr så var jag tvungen att fota kjolen där det var bäst ljus och inte där det var minst oroligt.Klicka på bilden så kommer kjolen till sin rätt.)

Ibland blir man överraskad över sig själv!

 

Kläder till mig själv
Postat 2013-09-04 20:10 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vill bara sy och sy och sy

Nu har jag kommit in i en "jag vill bara sy" period igen. Eftersom det inte finns någon tygaffär i den stad jag bor så blir det tomt med tyg i hyllan emellanåt, och då får jag ta det jag har hemma.

Jag har haft förmånen att fått tag på kartongvis med jeans, både begagnade och nya. Nu har jag har ett litet lager kvar. Av ett par herrjeans har jag sytt en kort ganska vid jesankjol som kan passa bra när höstvindarna börjar virvla runt benen.

Som ni sett tidigare så har jag "ärvt" en massa spetsar men jag har ännu inte hittat det det ultimata plagget där de skulle passa. Hade tänkt mig att sy på spets på den här kjolen.

  

Som ni ser så blev kjolen väldigt enkel, vilket kan vara väl så lyckat ibland

Postat 2013-08-13 18:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Med tanke på hösten

Vare sig vi vill eller inte så tar också den här sommaren slut. Fick jag välja skulle jag ha mina sommarkläder året runt men det är ju trevlig med något nytt också.

 På loppis har jag köpt en liten bit engelsk tweed som blev en kjol. Jag valde att sy fast blixtlåset på rätsidan och att sy en ficka av en bit svart skinn. Bara för att få en lite annorlunda stil på kjolen.

På en av de stora tygaffärerna hittade jag en stuvbit i trikå och i Burda hittade jag ett mönster på en långärmad trikåklänning. Det blev en enkel klänning, men för det mesta är det ju det enkla som är bäst

 

   

 

Kläder till mig själv
Postat 2013-08-11 18:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kombinera olika material

Det är ganska lätt att sätta en personlig prägel på de sydda plaggen om man gör oväntade kombinationer. Den här kjolen är sydd av ett tyg som är avsett för kappor och jackor köpt på loppis så klart. Det svarta tyget är ett balklänningstyg och spetsen är ett trikåspetstyg som jag köpt. Mönstret kommer från Burda. Kjolen är snygg både till vardags och till fest beroende på vad man väljer att  ha upptill.

   

kjol
Postat 2012-03-01 11:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons