Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Vad mer kan man önska?

Solen skiner från en klarblå himmel, i natt ställer vi om tiden till SOMMARTID och sonen  har börjat komma hem på kortare permissoner vilket innebär att han inte är beroende av sjukhusvård hela dygnet. Kort och gott vad mer kan man önska?

Skaparlusten har börjat pocka på och jag har knåpat ihop en prinsessklänning i en lite större barnstorlek. Klänningen ingår i det projekt jag varit med i  tillsammans med biblioteket där vi bor.

 

          

 En bit guldtyll kom väl till pass

 

barnmodell prinsessklänning
Postat 2013-03-30 09:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Har saknat er

Hej alla kreativa vänner på sysidan! Jag har inte bloggat på väldigt länge pga olika anledningar. Ni som följt min blogg vet att vi har sjukdom i familjen. Än är det inte över, men min längtan efter att göra ett inlägg och berätta vad jag pysslat med under den här tiden blev plötsligt så påtaglig idag.

Jag fick leta fram inloggningsuppgifterna för att över huvud taget komma in på bloggen. Det säger en del om hur länge sedan det är jag var in.

Strax efter det att jag skrivit det sista inlägget så blev jag kontaktad av ett bibliotek där jag bor. De undrade om jag kunde tänka mig att sy lite kläder till sagobokslådor. Det skulle vara lite blandat.Både sagofigurer och yrken. Först var jag väldigt tveksam men efter ett tags funderande beslöt jag att iallafall börja med något plagg.

Det blev,vilket jag upptäckte efter ett tag en ren terapi för mig. Jag har inte sytt varje dag för det går inte att vara kreativ jämnt. Jag har heller inte haft någon deadline. Ca 3/4 av de önskade plaggen har jag färdigställt.

                       

Fria händer och ingen stress har varit en bidragande orsak till att kreativiteten har kunnat få komma fram

barnkläder Maskerad
Postat 2012-11-02 15:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vårkänslor

I en tidning hittade jag en superenkel beskrivning på hur man gör plantkrukor av tidningspapper. Eftersom vi har DN på helgen så blir det en hel del material. Jag har satt lite frön bara för att det är så kul. Jag har inga ambitioner på att få perfekta plantor utan det är hela grejen som är så härlig. Dessutom är det bara att gräva ner hela krukan med planta när den är redo för utelivet

 

I helgen har jag passat på att rensa i mina tyglådor och hittade då ett randigt tyg som jag köpt på loppis, det var ca 1m x 30 cm. Sedan förut hade jag fyndat brodyr. När jag köpte tyget till det röd/turkosa babytäcket köpte jag också ett annat rött tyg som reserv. Detta kom  till användning nu när jag sydde en flickklänning i stl 2 år. Först tänkte jag att den skulle se ut som en julklänning men den passade bra till vårkänslorna.

 

 

 

 

 

Postat 2012-04-15 19:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

När suget blir för stort

Hoppas att ni har haft en trevlig påsk. Trots gräslig hosta och feber till och från har jag haft en härlig påsk i Göteborg. Man kan gå länge på Stoff och Stil trots superförkylning om man har grundat med lite alvedon. Några meter ekologisk trikå fick jag med mig hem i alla fall. Jag blir oftast så snål när jag ska köpa tyg.

När vi kom hem i går em så var suget efter att sy ganska stort. Jag landade framför maskinen och sydde färdigt en jeansklänning i stl 68/70. Jag brukar ofta fundera på vad jag skulle pysslat med om jag inte sydde. Jag vet faktiskt inte vad det skulle ha varit.

Klänningen är sydd av gamla jeans och spetsar.Jag har overlockat den nertill.

Jeansklänning
Postat 2012-04-10 20:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ibland måste jag frångå mina principer

Jag har två principer som jag brukar rätta mig efter då jag syr. Den ena är att aldrig sy två likadana saker. Dvs, ingen massproduktion. Det jag syr ska bara finnas i ett exemplar. Visst, jag kan sy snarlika saker med aldrig med samma tyg och färg som det först exemplaret. Den andra principen är att använda mig så långt det är möjligt av "återanvändnings tänket ". Har ni läst i min blogg förut så förstår ni vad jag menar.

MEN ibland går jag igång på ett tyg eller ett material och då köper jag en bit av det tyget eller garnet eller  vad det nu är. Senast jag var i Umeå var det flyttrea på den tygaffär jag brukar besöka.  Där låg ett blommigt tyg och bara skrek "Köp en meter av mig!" Det prickiga tyget hade jag en liten bit kvar av. 

Visst känner man längtan till sommaren när man ser tyget?

                       

 

Postat 2012-02-25 13:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mera barnkläder

De här tre plaggen är sydda av gardiner. Kjolen har en linning av ett par mjuka vältvättade jeans. På bilden är den inte riktigt färdigsydd. Funderade ett tag på att sätta hängslen i linningen därav knappnålarna men jag uteslöt det tillslut. Nertill sydde jag på en smal blå spets typ "bhspets"

 Jag tycker att det är otroligt roligt att sy barnkläder eftersom det blir resultat ganska snabbt. Ännu har jag inga barnbarn att sy till men man kan ju hoppas att det blir så småningom.

 

barnkläder
Postat 2012-02-20 17:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jeansklänning modell mindre

Att sy barnkläder av jeans är kul eftersom man oftast får ut ett helt plagg av samma byxa. Den här klänningen är i stl 50 cl, precis lagom för att få ut av ett par jeans i en mindre storlek. 

Alla stickningar är sydda med lejongul tråd och den får vara lite fransig i fållen och på fickan. Har bara sytt en overlocksöm nertill. Det bär mig emot att sy knappar på plagg till små barn så därför knyts den med två lejongula sidenband i ryggen. 

Fick ett tips på att också visa hur klänningen ser ut på baksidan eftersom jag har nämnt det i texten. Tack Lovisa! 

Jeans
Postat 2012-02-19 12:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons