Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 55 Nästa Sista 
Pernilla Fe

Gissa grejen - nu med SVARET!

Här ser ni en grej som jag sytt för ökat välbefinnande i min vardag. Ett euti, en väska, fodral eller vad är det egentligen? Och vad tror ni att jag skall ha det till? Grejen är till sitt utförande ... läs mer..
Pernilla Fe

Tunika med ugglor

Jag sydde en ny tunika efter mitt nuvarande favoritmönster. Utan volang denna gång, men fortfarande med svängda nederkanter och längre bakstycke. Ärmarna blev en smula för långa så om jag råkar ha ... läs mer..
Pernilla Fe

Lyckad misslyckad sydag

Idag hade jag sydag hemma hos mig. Fyra goda vänner kom hit med sina symaskiner och syprojekt. Tre hade med sina små döttrar, den fjärde medförde en god kardemummakaka. Jag ordnade med syplats och ... läs mer..
Pernilla Fe

Eva har fållat handdukar

För ett tag sedan hittade jag en tjock härlig reklamhandduk på nån loppis. Kunde inte motstå den! Nu har den blivit till fyra småhanddukar, utan reklamen förstås. Eva hjälpte mig att fålla dem med ... läs mer..
Anna Söderström

Vem snor allt garn?

Har varit runt på Erikshjälpen, Röda korset och Myrorna för att inse att någon varit där före mig. Det finns typ inge vettigt garn att få tag på. Jag gillar att köpa "duttar" och göra något spännande ... läs mer..
Anna Söderström

Restgarnsväska

Här är återbruk och restgarnsanvändning på hög nivå. Vissa av garnerna är från min mormor Elstry! Lite garn från mamma och mammas sambos framlidna hustru (. Hittat lite på här och lite där och då ... läs mer..
Pernilla Fe

Omsydda kläder

Till återbrukstävlingen för lite sen skickade jag in ett bidrag. Det fick inte så många röster, men jag vill gärna bidra med idéer för hur man kan använda saker flera gånger. Jag hade plockat bort ... läs mer..
Pernilla Fe

Glada och vågade tunikor

Nu har jag sytt tunikor av två tyger jag köpte på Syfestivalen. Jag utgick från mitt nya favoritmönster. Förlängde en smula utåt sidorna fram och lite mer bak, la mönstret lite sentt mot ... läs mer..
Marie Gustafsson

Intresserad av att se syvideor?

Silhouette Patterns med Peggy Sagers har en websida (ett filmarkiv) där de inte bara säljer mönster utan även har instruktionsvideor om mycket. Jag tittade på en video om att prova in en jeanstoile ... läs mer..
Anna Söderström

Virkad korg är klar.

Jodå, för en gång skull så har jag ett färdigt projekt. Färgvalet fick bli efter vilka t-shirtar jag kunde saka från våra garderober. Jag har lager på många saker men inte begagnade t-shirtar. Jag är ... läs mer..
Pernilla Fe

Makens skjorta blev en kasse

Ni vet väl vid det här laget att jag gillar att sy kassar och väskor? För lite sen fick jag en skjorta som maken inte längre ville ha. Ganska tråkig skjorta, vad gör man med den? Rätt snart kom jag ... läs mer..
Marie Gustafsson

Ett litet exempel på fix och trix

I mitt förra inlägg visade jag på hur sanna modellbilder kan analyseras. Här tänkte jag visa en osann bild vid en mönsterpresentation. Burda har ofta ganska intressanta bilder i sina presentationer ... läs mer..
Marie Gustafsson

Tankar vid mönstersurfning

Det kommer lite nya mönster på webkatalogerna nu. Alltid intressant - här ett exempel på en kavaj där slagen går innanför framstyckets kant så det ser ut som om det vore en integrerad väst där ... läs mer..
Birgit Landin

Raka kantstickningar

Att sy raka kantstickningar och få dom raka är inte alltid så lätt. Att sy så nära kanten brukar vara svårt. Men det det finns pressarfötter man kan använda. Och jag ska presentera  några som jag ... läs mer..
Birgit Landin

Jag stannar

Jag har beslutat att fortsätta att blogga.  Det som gör det är alla uppmuntrande kommentarer jag har fått från er.  Ni har fått mig att förstå att inte låta en elak människa få förstöra för en. Jag ... läs mer..
Pernilla Fe

Utkast till en telefonväska

Jag bytte jobb för lite sen. På mitt gamla jobb rådde mobilförbud så det enda jag hade då var en liten sökare som gick lätt att nypa fast i kläderna. På nya jobbet har jag fått en mobiltelefon och ... läs mer..
Anna Söderström

Virkar en korg av familjens t-shirtar

Ähh jag rev upp hela krokningen. Får låna någon bok på biblan och göra ett riktigt arbete. Provlappar i all ära, men det blir rätt trist till slut. Söndag igen. Det betyder göra vad jag vill. Så ... läs mer..
Pulver Troll

syside glädje

Nu tänker jag inte falla ner till samma nivå, men man kanske ska komma ihåg att varje historia har 2 olika sidor… Jag längtade tillbaka till sysidan och jag har verkligen försökt få tillbaka den ... läs mer..
Birgit Landin

Tack för mig

Jag tog nog i lite väl mycket i mitt förra inlägg och skrev ett mail  till en person att be om ursäkt. Personen är den duktig maskinbroderare. Som svar fick jag att jag är urdålig på maskinbroderi, ... läs mer..
Pernilla Fe

Ny favorittröja till 11-åringen

Min son fyller år idag, ni vet killen som bor i kläderna och där tvätten är en förhandling. Den gröna luvtröjan som han fick i julklapp hör också till favoritplaggen. Så nu när det var dags att sy ... läs mer..
Pernilla Fe

Ny provtröja - nu är jag nöjd

För lite sen sydde jag en tröja för att testa nytt mönster. Jag kände mig nöjd med mönstret i stort, men gillade inte halsringningen. Bak stod tröjan ut från kroppen och kändes flaxig, och fram var ... läs mer..
Birgit Landin

Låt inte vetenskapen ta död på skapar glädjen

När det gäller maskinbroderi är det inte bara en metod som är rätt. Det finns många val när det gäller att kombinera tyg och mellanlägg, tråd val av motiv.  En del fungerar annat inte. Men det gäller ... läs mer..
Anna Söderström

Prova krokning.

Krokning. Efter att ha tittat på några olika tekniker på youtube så var det bara att sätta igång. Så här såg första försöket ut. Rev upp för det blev efter ett tag en vänstersväng. Har precis rivit ... läs mer..
Anna Söderström

näverstickning klart.

Då var mitt lilla näverstickningsprojekt klart. Det bidde en...handledsvärmare kanske.Det går förvånansvärt fort. Kanske för att varje ruta blir ett delmål. läs mer..
Birgit Landin

Nålar som blundar

Brukar nålen blunda? Tycker du det är svårt att trå nålen ibland.  Här visar jag ett alternativt sätt. Som jag tycker fungerar bra. Du behöver en vit papperslapp och en pincett.  Jag sätter en vit ... läs mer..
Anna Söderström

En ny teknik per månad...

Jodå, i år blir det "prova på". Det började med frivoliteter, tätt följt av näverstickning. Nästa projekt och teknik att testa på, är krokning. Tja, varför inte? Men jag påbörjar inget förrän det jag ... läs mer..
Birgit Landin

Pengar som skruvmejsel

Det finns ingen skruvmejsel som fungerar bra till att lossa skruvarna på min Brother MS-4. Ingen går att snurra runt ordentligt. Men när jag testade med en gammal värdelös 50 öring var den perfekt ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons