Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Feltänk som blev bra

Jag har länge gått och funderat på att sy något i lappteknik men inte riktigt kommit till skott. Jag visste att jag ville göra något som gick i grönt. Kanske är det den skira grönskann ute som inspirerat mig. Jag plockade fram gröna tyger och funderade hit och dit. Blockhusrutan gillar jag men gick inte i gång på det riktigt. Så insåg jag att det mörkgröna tyget fanns det mest av så varför inte göra domstolstrappan?

När jag skurit ut mittrutorna och remsorna så satte jag mig vid symaskinen och det var redan där jag tänkte fel men det insåg jag inte  förrän alla rutorna var sydda. För att få effekten av en trappa så ska ju den mörkaste färgen sys först alltså det mörkgröna tyget.

När alla 24 rutorna var sydda insåg jag "misstaget" så jag bestämde mig för att skära alla rutor snett. Jag la den fyrkantiga linjalen snett  på varje ruta och skar ut dem.

 

 Rutorna syddes ihop 4 och 4

Resultatet blev ganska kul. Vet inte om jag ska göra en pläd av det eller något som kan hängas upp.

Postat 2012-05-29 19:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Cirkelduken

Nu är cirkelduken som jag bloggade om för ett tag sedan färdig. Insåg att när jag gör fler så måste jag göra en mall. Nu hade jag skurit ut trekanterna utan exakta mått och det vet man ju hur det kan bli när man syr i lappteknik.

Funderar på om jag skulle göra alla delar större och sy en sittpuff. Nackdelen är väl att det är så mycket sömmar på en sak som används på ett helt annat sätt än en duk.

 

Postat 2012-05-22 16:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kan man vara symissbrukare?

Fick för några dagar sedan senaste nr av Burda. Egentligen har jag inte tid men ibland går man jag bara igång på en modell eller ett tyg. När jag såg den här modellen i tidningen så ja, vad skulle jag göra det var bara att plocka fram tyg och sax.

Kanske kan man vara symissbrukare. Symtomen torde väl vara att man försummar make, blommor och trädgård. Maten blir vidbränd eftersom man bara ska sy en söm till men sedan glömmer man tid och rum. Garderoben är överfull med kläder som man hinner ha en gång på sin höjd. Runt fötter och ben har man alltid massor av trådar som fastnat på strumporna. När man ska sova har man ibland svårt att komma till ro eftersom man egentligen vill ha mer........

Detta är iallafall den senaste kreationen som tillkommit i mitt "syrus" Linnetyg och en bit balklänningstyg. Nål och trevlig helg !

                        

 

 

Postat 2012-05-18 19:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Slingerduk som blev en cirkelduk

För ett tag sedan så hade Anna B lagt upp en bild på en "slingerduk" som jag tyckte var så snygg. Jag kontaktade henne och frågade om hon ville berätta hur hon gjort. Jo då det ville hon,  jag sparade bilden och använde den som mall för att se på under arbetets gång. Ha,ha jag fick inte i hop den, någonstans gjorde jag fel. Av blocken jag skurit ut "pusslade" jag ihop en rund duk. Den är inte klar ännu men jag tror att det färdiga reultatet blir ganska bra. 

Tack Anna B för att du delad med dig av beskrivningen!

 

Postat 2012-05-09 18:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Påse till matlådan

Jag har nytt jobb vilket också innebär en del nya rutiner. En av dem är att jag tar mat med mig på jobbet. Första dagen hade jag min matlåda i en systemkasse, snyggt eller hur? Men man är ju inte sämre än att man kan sy sig en egen påse.

 Den skulle vara rolig/annorlumda och inte så stor. Bra om den skulle gå att ställa in i kylskåpet med matlådan i. Det vore också bra om den gick att torka ur. Valet på material föll på sköljda och uppklippta kaffepaket. Innuti är den fodrad med vaxduk. Jag satte också fast en tryckknapp (Nu då jag kan ! ) Vet inte hur länge den håller men det visar sig väl med tiden. Jag kan både ha den i väskan eller bära den som en påse. Den ryms också i kylen tillsammans med alla andras matlådor.  

 

Postat 2012-05-04 15:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nytt verktyg gav inspiration

Egentligen hade jag tänkt att sy om den röda linneklänningen men det vackra vårvädret gav mig inspiration att göra altanen brukbar igen. Jag behövde nya kuddar och alla skulle vara i rött hade jag bestämt. Det var dags att ändra stilen där, det har sett ut på samma sätt i hur många år som helst. Till två av kuddarna hade jag tyg som passade både vad gällde färg och mått men till den tredje kudden var tyget väl så litet, det skulle fattas några cm. Alternativet var att sy in innerkudden och trycka ihop stoppningen, men det skulle inte bli bra.

Då fick jag en ide. Jag har nyligen köpt en startlåda med tryckknappar och öljetter. Öljetterna skulle komma väl till pass just nu. Jag fållade in kortsidorna på tyget. Tryckte fast öljetter längs kortsidorna, vek tyget så att dessa sidor hamnade på mitten. En söm längs de sidor som skulle bli upptill och nertill. In med kudden och så trädde jag spets i öljetterna,jag trädde på samma sätt som man trär i skor. En smal rimpa av tyget hade jag kvar och den lade jag in i öppningen och plötsligt räckte tyget till en kudde. Det nya verktyget är prymtången, jag har aldrig förut använt en prymtång eller satt fast öljetter på det gamla sättet. Nu kan jag det sedan jag tränat på kudden. Lätt som en plätt! 

 

 

Tyget har varit en gardin, så klart!

Postat 2012-05-01 18:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons