Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Feltänk som blev bra

Jag har länge gått och funderat på att sy något i lappteknik men inte riktigt kommit till skott. Jag visste att jag ville göra något som gick i grönt. Kanske är det den skira grönskann ute som inspirerat mig. Jag plockade fram gröna tyger och funderade hit och dit. Blockhusrutan gillar jag men gick inte i gång på det riktigt. Så insåg jag att det mörkgröna tyget fanns det mest av så varför inte göra domstolstrappan?

När jag skurit ut mittrutorna och remsorna så satte jag mig vid symaskinen och det var redan där jag tänkte fel men det insåg jag inte  förrän alla rutorna var sydda. För att få effekten av en trappa så ska ju den mörkaste färgen sys först alltså det mörkgröna tyget.

När alla 24 rutorna var sydda insåg jag "misstaget" så jag bestämde mig för att skära alla rutor snett. Jag la den fyrkantiga linjalen snett  på varje ruta och skar ut dem.

 

 Rutorna syddes ihop 4 och 4

Resultatet blev ganska kul. Vet inte om jag ska göra en pläd av det eller något som kan hängas upp.

Postat 2012-05-29 19:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Cirkelduken

Nu är cirkelduken som jag bloggade om för ett tag sedan färdig. Insåg att när jag gör fler så måste jag göra en mall. Nu hade jag skurit ut trekanterna utan exakta mått och det vet man ju hur det kan bli när man syr i lappteknik.

Funderar på om jag skulle göra alla delar större och sy en sittpuff. Nackdelen är väl att det är så mycket sömmar på en sak som används på ett helt annat sätt än en duk.

 

Postat 2012-05-22 16:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons