Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 
Anna Söderström

Symaskinen spinner som en katt.

Jodå, nu har maskinen fått rejält med smörj. Fast det är något med backen som är knas fortfarande, den matar inte som den ska. Hur som helst så blev det lite brådis att bli klar med Isidors gabeson ... läs mer..
Anna Söderström

4 klänningar och ett mönster.

Mönsterkonstruktion är ett vanskligt arbete. Av någon anledning blir det sällan som jag tänkt. Då är det bra att sy en provklänning. alltså den blev inte alls bra. Den där tuten längst fram drar ... läs mer..
Anna Söderström

Dagen efter, kvällen före

Igår var familjen på VÄV-Gillet. Fast VÄV står inte för vävning som skulle kännas väldigt naturligt för mig, nej det står för "våld är vackert" och syftar på medeltidsinspirerad fäktning. Jag kommer ... läs mer..
Ann-Kathrin Carlqvist

Ett gammalt UFO klart idag...

Som säkert många andra har jag en massa UFOn som bara ligger och väntar på att få bli klara. Dagens UFO är en kasse jag sydde klart för mer än 10 år sedan (mönster ur Quiltmagasinet), men den fick ... läs mer..
Ann-Kathrin Carlqvist

En puff för hantverksutbildningen Kalix FHS

Förra året gick jag hantverksutbildningen vid Kalix Folkhögskola. Anmälningstiden har nog gått ut för hösten, men det kanske finns platser kvar för den som är intresserad. Som bybliven pensionär ... läs mer..
Pernilla Fe

En väska... igen...

Dottern fyller 6 år. Han har allt hon behöver och mer därtill. Jag köpte massor med glaspärlor så det skall hon få, men det känns ju lite futtigt. Något hon saknar är dock en egen väska att packa ... läs mer..
Ann-Kathrin Carlqvist

Misslyckad inventering

Det var inte så lätt att få energi att göra den databas jag tänkt mig för Quiltmagasinet och Vävmagasinet. För när jag gått igenom några årgångar insåg jag att jag redan gjort de modeller som passar ... läs mer..
Anna Söderström

Invigning av Nolby högar.

Idag har hela familjen varit på sin första medeltids inspirerade grej. Det var en invigning av ett naturområde eller kalas det arkeologisk stig. Nåja vi var i dräkt hela bunten, så väl familjen och ... läs mer..
Ann-Kathrin Carlqvist

Fortsatt ordning och reda

Eftersom vårvärmen ännu inte satt fart blir det fortsatt sortering av "sybehören" mm i syhörnan. Jag älskar databaser så det har blivit några stycken för med dem går det snabbt att hitta vad man ... läs mer..
Anna Söderström

Nonsensböcker *surtanten*

Jag gillar att köpa handarbets böcker. Sticknin, virkning, quiltning, knyppling, nålbindning,  frivoliteter osv. Jag blir dock irriterad på vissa böcker, gäller särskilt de nya. Det är mönsterarken ... läs mer..
Anna Söderström

små medeltids människor

Jo nu börjar flera påbörjade plagg bli färdiga. Som tex den här lillriddaren med sin vapendragare. Den randiga är från en linneduk och den vita från ett gammalt linnelakan.Någon gång på 70talet har ... läs mer..
Ann-Kathrin Carlqvist

Premiär - Första blogginlägget

Så var man igång i ett nytt forum. Får se vad det kan bli för något framöver och om det blir något snack oss emellan om det..... Eftersom det är måndag har jag städat i mitt syrum efter helgens ... läs mer..
Anna Söderström

Bionic Gear Bag "planering"

Jag syr så det ryker. Det är mantlar och klänningar. Jag har ett mål. När jag är klar med detta ska jag roa mig och sy en Bionic Gear Bag. Jag tänker unna mig att köpa mönstret och jag ska sy den ... läs mer..
Anna Söderström

slutspurt

Ungefär så här kommer jag att se ut i sommar när jag ska följa min son runt på olika medeltids evenemang.  Det första är om 2 veckor och det finns många plagg till som ska sys för att det ska bli ... läs mer..
Britt-Marie K

Sjalstickning

Nu när jag har sytt, stickat och virkat en hel del som ska ges bort så är det dags att få något själv. Tog fram en stickning som jag började på förra året men som legat orörd i flera månader. Det ska ... läs mer..
Pernilla Fe

Mamma, jag vill ha en Mario-mössa!

Mario, det är TV-spelsfiguren Super Mario. Dottern som närmar sig 6 år har ärvt storebrors Nintendo-spel och far fram på skärmen som Super Mario. Mönster till kepsen har jag gjort själv på måfå. ... läs mer..
Pernilla Fe

Min nya vän

En god vän tyckte att hennes symaskin bara stod och tog plats. Så jag fick maskinen! Den är tung som sjutton men jag gillar den redan. Min dotter ville att jag skulle sy en kasse åt henne så det ... läs mer..
Pernilla Fe

Barnens tröjor blev en grytlapp

Nu tror ni väl att jag har snöat in på virkning, men det har jag inte. Det var bara det att jag rensade ut lite kläder ur killarnas garderober och då hittade jag en tröja som för all del var hel, men ... läs mer..
Pernilla Fe

En virkad lagerkrans

En god vän har precis klarat av Klassikern. Jag ville göra en lagerkrans till henne som en liten "bra gjort"-present så jag började leta efter lämpliga blad att brodera och göra en krans av. Hittade ... läs mer..
Pernilla Fe

En krona till min prinsessa

Min dotter skall gå på kalas. Då vill hon vara prinsessa, har hon bestämt. Och prinsessor har kronor. Det där med kronan är mycket viktigt, viktigare än själva prinsesseriet, tror jag. Prinsessan ... läs mer..
Anna Söderström

Välkommen Lady Velvet!

Ny termin och nya utmaningar. Nu ska det sys. Men jag har fastnat i stick och virkträsket. Det är rätt skönt med handarbeten som man kan ta med till tv soffan. Första uppgiften, ett trikåplagg och ... läs mer..
Britt-Marie K

Det blev en kofta.

Kan ni tänka er jag kunde sy en kofta. Är så nöjd över att ha sytt något till mig och det bästa av allt är att det gav mersmak. Det är en löst hängande kofta som kommer att användas flitigt. Tyget ... läs mer..
anna-maria ottosson

Äntligen så :-)

Äntligen så kom jag på att jag faktiskt visst hade något utklippt.  Jag har inte kunnat använda höger handen för att klippa efter operationen. Så jag har mest fått låta bli symaskinen,  men jag ... läs mer..
Britt-Marie K

Nervöst

Det är väl cirka 30 år sedan jag sydde något åt mig själv och då blev det en blåblommig volangkjol. Efter att sytt en del åt barnbarnet så tycker jag det är dags att försöka mig på att göra något åt ... läs mer..
Britt-Marie K

Nu får det vara nog.

Idag ska jag ge barnbarnet 2 nya tunikor. Den här är så somrig och fin med blommor och nyckelpigor. Det var lite svårt att veta hur långt resår jag skulle sätta dit, men om det inte blir bra så kan ... läs mer..
anna-maria ottosson

Abstinens!

Oj, oj, oj!  Jobbigt det här.  Jag opererade höger handen (högerhänt) häromdagen och ska hålla mig lugn i ett par dagar! Varför tänkte jag inte efter före lixom! Jag hade ju kunnat klippa ut ... läs mer..
Britt-Marie K

Kläder och necessär till barnbarnet

Igår träffade jag barnbarnet och hon fick då sina nya kläder. Hon tog glatt upp dem ur väskan men sedan blev de liggande på golvet. Det var nämligen inte bara kläderna som fanns i väskan där låg även ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons