Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 55 Nästa Sista 

Jag var också där..

..på Syfestivalen alltså.  Jag var där 2 gånger.   Jag brukar bara gå på söndagen för att slippa trängas med alla andra. Denna gången hade jag turen att få en fribiljett. Den gällde bara på lördagen. ... läs mer..
Pernilla Fe

Ensam hemma!

Det fick jag vara idag. Händer inte så ofta med en man och tre barn i huset, så det gäller att ta tillvara tiden och njuta medan man kan. Som alltid fanns det förstås en del måsten, men jag fick ... läs mer..
Anna Söderström

så nära, men ändå inte där.

Jag har idag åkt många mil, från mellersta Norrland mot huvudstaden.  Aha, syfestivalen tänker ni kanske. Om det vore så väl. Jag ska på en kurs på Arlanda och visst är det kul och spännande i sig. ... läs mer..
Pernilla Fe

Lilla julafton

Själv är bäste tomte! Köphetsen inför jul, den deltar jag i så lite jag kan. Men idag fick jag köpa vad jag ville ha! Och det gjorde jag också :-) På Syfestivalen förstås. Gick från jobbet vid lunch ... läs mer..
Anna Söderström

Näverstickning, del 2

Det här var kul. Det räntar på bra och är ständigt nya moment. Lite mickligt kan hända. Skulle behövt en lite kortare rundsticka, men det går inte ha alla längder och storlekar. Kanske kan det bli ... läs mer..
Birgit Landin

Att få broderiet där man vill ha det

Se till att broderiet finns mitt i ramen, annars flytta det i programmet så att det är i mitten. För det är mittpunkten som är bra att utgå ifrån. Jag brukar skriva ut broderiet, om det behövs fyll ... läs mer..
Anna Söderström

Näverstickning, en start.

Ja inte kunde jag hålla mig inte. I går kväll så hamnade jag, ett par stickor och ett garnnystan i sängen. Resultatet blev starten för att lära mig näverstickning. Jag har använt mig av denna ... läs mer..
Birgit Landin

Så har sparar jag på mellanlägg vid maskinbroderi

Min maskin broderar med 20 centimeters bredd.  33 cm mellanlägg fungerar perfekt. och då får jag ut tre på 100 cm bredd. Därför brukar jag köpa det. Genom att köpa rätt bredd spar man mellanlägg och ... läs mer..
Anna Söderström

Frivoliteter (finalen)

Okej, nu är mitt första arbete klart. Det bidde.... ja, en rund ring, typ. Detr är så peckligt, att det är svårt att fotografera. För övrigt har jag lagat en bunt jeans, igen! Bytt dragkedja till en ... läs mer..
Birgit Landin

Vändsöm - French seam

Nallelina tycke att jag skulle visa hur man syr vändsöm eller french seam. Här har jag gjort ett försök, som visar hur jag gör. Här har jag klippt till 13 mm (1/2 inch) sömsmån. Jag använder har 1/4 ... läs mer..
Birgit Landin

Maskinbroderi - få underlägget att ligga still

Jag maskinbroderar en hel det och här kommer ett tips; När jag ska sätta tyg i ramen.  Vill ofta underlägget fara än hit och än dit. Jag har löst dett med att tejpa fast underlägget på ramen med ... läs mer..
Anna Söderström

Frivoliteter del 4.

Bytte rum och hittade en skyttel till. Ett sista försök innan jag somnar. Jag hittade ett lite tjockare garn också. Det är inget "masterpice" men en god början. det blir inte så bra bilder med min ... läs mer..
Birgit Landin

Nålar som blundar

Brukar nålen blunda och du tycker det är jobbit att trä. Här kommer ett litet  tips om ett annorlunda sätt att trä. Du behöver en vit papperlapp och en pincett.  Att trä med pincett tycker jag är ... läs mer..
Anna Söderström

Ahhh ett ljus gick upp!(frivoliteter del 3)

Plötsligt händer det! Hissen går ända upp. Alla bestick ligger i lådan. Det lyser i fönstren och det är faktiskt någon hemma. osv. Jag har genom att titta på "Tat lesson nr 1" det vill säga lektion ... läs mer..
Pernilla Fe

Broderad nätkasse till simleksaker

Jag fick simfötter och handpaddlar i present av en god vän. Så jag sydde mig en nätkasse att förvara och bära sakerna i. Jag var mycket nyfiken på hur det skulle gå att brodera på nätet men det gick ... läs mer..
Ulrika Lindh

Denna veckas fixande

Vi har alldeles för många vita badlakan och det är lätt att blanda ihop dem i badrummet så de ska få olika broderier på sig så man känner igen det man tagit sig. Det blev bara ett denna gång men blir ... läs mer..
Pernilla Fe

Tröja efter nytt mönster

Till mig själv har jag mest sytt byxor. (Och en massa väskor/kassar/påsar osv men nu pratar jag om kläder.) Så fick jag häromdagen en bit tyg som jag blev så glad över. Typiskt t-shirttyg så jag ... läs mer..
Birgit Landin

Mina vänner - tyget och symaskinen.

Att sy  på symaskin något är ett sammarbete mellan tyg, symaskin och mig själv. Vi är tillsammans goda vänner. Det är bra att frågar tyget hur det vill bli sytt och symaskinen hur den vill jobba med ... läs mer..
Birgit Landin

Så har ser Nallelina ut

Det är Nallelina som sitter främst i korgen. Nallelina hittade vi smutsig och övergiven på en loppis. Hon var prisatt 5 kr. Vi fattade tycke för henne och efter ett bad i tvättmaskinen och en dag ute ... läs mer..
Anna Söderström

frivolt med frivolitet...

I morse klev jag upp kl 5. Tanken var att hinna få lite egen tid och därmed få lite fart på frivolitetsknutarna. Okej, det gick inte så bra. Resultat: Klipp av skiten och börja om från början :) Men ... läs mer..
Ulrika Lindh

Veckans jobb i syhörnan

Först kan jag berätta att vi ändrat om lite i listningen av blogginläggen på förstasidan, inte för att det är något fel att blogga mycket det är bara kul, utan för att de som inte har tid och ... läs mer..
Anna Söderström

Slå frivoliteter.

Här kommer jag och klämmer in mig bland vårt kära pulvertrolls gedigna uppsättning av blogginlägg :) Jodå så att...igår skrev jag ett blogginlägg och när jag precis var klar så blev det knas och vips ... läs mer..
Pernilla Fe

Resttygskorgen är klar!

Jag har ju tjatat ett tag nu, om den där korgen av och för resttyger. Först fanns den i mina tankar och sakta har den växt fram. Nu ikväll gav jag mig den på att bli klar! Inspirationen till de ... läs mer..

Fick inspiration från sysidan

Såg ett fota på en svart/vit väska som någon visade på "bilder". Jag gick igång på den bilden direkt men har inte haft tid att sätta igång att sy förän i går. Jag brukar försöka ha material hemma så ... läs mer..
Pernilla Fe

Nålar också!

Det blir min nya svordom, tror jag. Det gör så in i nålarna ont att sticka sig. Och jag gör det hela tiden i mina försök att färdigställa min resttygskorg. Nålars nålar! läs mer..
Ulrika Lindh

Lite jag gjort och lite jag vill göra

Jag har nu börjat året med löfte om minst en kväll i syhörnan och det har faktistkt lyckats riktigt bra. Några broderade golfhanddukar åt golfande vänner och lite hällor på handdukar har det ... läs mer..
Anna Söderström

Därför tycker jag så illa om Desigual...

Jag erkänner, jag är så otroligt avundsjuk. Jag vill ha typ allt de gör och gjort. I mitt sinne tänker jag, men hur svårt ska det vara att sy själv? Vi backar bandet. Jag utbildade mig till sömmerska ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons