Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 55 Nästa Sista 
Anna Söderström

utökat virkprojekt.

Så här ser det ut från vår stuga kl 6 på morgonen. l att sitta i skuggan oCh handarbeta mest hela dagen och ta det lugnt precis vad doktorn ordinerat.  30 min promenad varje dag är typ den enda ... läs mer..
Pernilla Fe

Världs-UFO-dagen!

Idag när jag satt och sydde på min ryggsäck så lyssnade jag på radio. Med ett halvt öra sådär, ni vet. Så fick jag höra att idag den andra juli är det "World UFO Day" - vad säger ni om det va? ... läs mer..

Ullafaderullas blogg

Sydde mitt första linne igår. Hittade ett linne på jobbet i stl 92 som jag ritade av och så hem och rita ett mönster. Har köpt ett väldans fint trikåtyg.. rosa botten med röda blommor som jag inte ... läs mer..
Pernilla Fe

Äntligen!

Som jag har väntat! I vintras rensade maken ut en massa kläder. Jag brukar gå igenom det har inte vill ha, för att se om det är något jag vill ha till återbruk, innan jag skänker vidare det som är i ... läs mer..
Anna Söderström

Pimpa min kalender.

Jag har fått mig en planeringskalender inför höstens arbete inom textilslöjden. Lite småmallig så där. Men vad! Den är brun! Jag gillar inte brunt, så jag har bestämt mig för att pimpa den. Har ... läs mer..
Merja E /Symamsell

Så tokigt det blev hos Symamsell

Jag älskar crazy quilt looken av små och olikformade tygbitar, ”toktäcke” som det kallas på svenska. Har gjort mindre alster med denna teknik, t.ex. omslag till en anteckningsbok här och här. Då hade ... läs mer..
Anna Söderström

Hiss!

Okej, som motpol till gnället kommer här en lista över saker som värmer hjärtat. 1. Människors givmildhet. Alla dessa handarbetsgrunkor och överblivet material som lämnas in till hjälporganistationer ... läs mer..
Pernilla Fe

Stickningspåse till en god vän

Häromdagen var jag på lunchdejt med en god vän. Hon visade en stickning hon har på gång och den var fin förstås. Men påsen hon hade till stickningen matchade inte. En vanlig plastpåse. Så jag sa att ... läs mer..
Anna Söderström

grinig kärring på gång.

Det finns några saker i handarbetets tecken som jag tycker illa om. (för att uttrycka det milt) Jag har därför valt idag att göra en 5 i topp lista över saker som får mitt blod att koka lätt. 1. ... läs mer..
Ulrika Lindh

Nu blir det midsommar snart

Det går fort när man har roligt. Vi har firat sonens student och dotterns avslutning i nian. Oj, de är stora nu det är lika bra att acceptera. Nu ska det bli skönt att fira midsommar på landet med ... läs mer..
Merja E /Symamsell

Symamsells höstmys

Konstig rubrik så här innan Midsommar? Denna quilt blev färdig redan i höstas, ett tag innan jag flyttade. Men har inte haft tid att visa den tidigare. Den är välanvänd och redan tvättad 1 gång. ... läs mer..
Anna Söderström

sommarlov?

Nu har sista eleven skickats på sommarlov för denna termin. Nu har jag nöjet att planera för hösten.  Jag hoppas få in mer teknik i klassrummet. Visa film. Visa instruktionsvideor. Andra kulturers ... läs mer..
Anna Söderström

Nått snabbt att knyta till.

Tänkte jag skulle testa knyta ett sånt där överlevnadarmband som det snackas om. Så leta rätt på några meter snöre max 4mm tjockt. Leta rätt på lämplig instruktionsvideo på youtube tex denna ... läs mer..
Pernilla Fe

En tunika till min dotter

Apropå ugglor då... så har jag sytt en tunika med ugglor på till min dotter. Hon fyller fem år om några dagar och då skall hon få den. Presenter är hopplöst tycker jag. Det finns inget, INGET som den ... läs mer..
Anna Söderström

funderingar kring Ugglor.

Jag har funderat en hel del på ugglor. Inte en sådan ögla man gör på ett garn eller snöre utan djuret uggla. Ja inte riktigt djuret heller utan denna fascination av att tillverka ugglor. Jag har sett ... läs mer..
Anna Söderström

Så syr jag katedralfönster

Här kommer en liten förklaring på ett exempel hur man kan sy katedralfönster. (mitt första försök) 1. Klipp till ett antal lappar i storlek 16*16 cm. 2. Stryk in en fållkant på 0,5 cm och tråckla ... läs mer..
Pernilla Fe

Avlagd skjorta blev förkläde

Maken fortsätter att rensa för stora kläder ur garderoben. Denna gång en lila skjorta som jag genast visste vad jag skulle göra med. I vintras sydde jag en kasse av en trist skjorta och då funderade ... läs mer..
Pernilla Fe

Att vänta på något gott

För lite sedan bloggade jag om en väska jag tänkt sy. Som blev till en ryggsäck jag skall sy av en gammal reklamjacka. Allt är inte helt uttänkt ännu men jag har klippt ut och förberett delar som ... läs mer..

I tid och otid.

Lite så känns det faktiskt. Min lediga tid spenderas här inne, eller vid mina symaskiner som jag fortfarande håller på att lära känna som bäst. Jag hittar på projekt för att utmana mig själv, och för ... läs mer..

Sygrupp del 2

TACK för alla uppmuntrande kommentarer jag fått ang min sygrupp. Det är jätteroligt att lära ut sykonsten. Min grupp är liten. Bra på sätt o vis för då hinner jag med deltagaren eller deltagarna. I ... läs mer..
Pernilla Fe

Återbrukstankar i fel tid

Jag har länge tänkt att jag vill sy en ny väska till mig. Samma modell som en reklamväska jag har, fast utan reklam då. Skulle bara hitta ett lämpligt, lite regntåligt tyg först. Redan tidigare har ... läs mer..

Sygrupp

Äntligen har jag fått gå i pension. Det har jag väntat på länge. Jag älskar att sitta hemma och sy. Men måste ju faktiskt gå ut och träffa folk. Så jag började som volontär i min hemkommun. I ... läs mer..
Pernilla Fe

En beställningsduk och rackarns fullt i tygskåpet

Min dotter (snart fem år) börjar inse fördelarna med att ha en mamma som syr. För några veckor sedan beställde hon som ni kanske minns en ryggdyna till sin matstol. I helgen önskade hon sig en duk ... läs mer..
Pernilla Fe

En försökströja

Jag ville testa ett för mig nytt mönster ur Ottobre 1 2014, men ville börja i lite mindre skala än till mina stora killar. Så jag bestämde mig för att korta ärmarna till t-shirtlängd och sy till en ... läs mer..
Anna Söderström

Till alla oorganiserade.

Här på bloggen brukar man få se exempel på alla fina och organiserade människors syhörnor. För att blotta min egen oförmåga att hålla ordning kommer här en bild tagen från mitt hobbyrum. Eller ... läs mer..
Merja E /Symamsell

Symamsellen syr igen!

Efter ett långt uppehåll har jag äntligen kunnat sitta en hel helg vid symaskinen! Strax före jul flyttade jag, med allt vad det innebar med nedpackning före och uppackning efter.... Fortfarande ... läs mer..
Pernilla Fe

Ett beställningsjobb på nattkröken

"Varför har du inte sytt en dyna till mitt ryggstöd? Jag har ju sagt att jag vill ha det!" Detta sa rara dottern, snart 5 år, igår när vi åt middag. Hon tycker att ryggstödet på hennes stol är för ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons