Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

* * * S Y M A M S E L L * * *

En bagladys bekännelser

Symamsells höstmys

Konstig rubrik så här innan Midsommar?

Denna quilt blev färdig redan i höstas, ett tag innan jag flyttade. Men har inte haft tid att visa den tidigare. Den är välanvänd och redan tvättad 1 gång. Eftersom mönstret symboliskt liknar knäppta händer har jag kallat den för ”Se till mig...”, som är några ord från den klassiska ”Gud som haver barnen kär”.


Mönstret är mitt eget. De färgade remsorna kommer från en jelly roll ”Ruby by Bonnie & Camille” från Moda. Resten är vitt bomullstyg.

För quiltningen ritade jag först ut fyrkanter stående på hörn i 2 olika storlekar (jag använde mina kvadratiska quiltlinjaler som mallar) här och där lite orgegelbundet. Sen sydde jag raka linjer uppifrån och ned. När jag träffade på en kvadrad sydde jag längs slidan, och fortsatte sen rakt nedåt. Det tog lång tid att göra alla sömmar! Men resultatet blev bra, så det var värt det. Jag använde en övermatare (walking foot) och kanten av den pressarfoten som avständsmätare. Det blev ca ½ inch (ca 1,3 cm) mellan linjerna. De ritade kvadraterna lämnades tomma. Ibland blev det ett mellanrum mellan kvadraterna p.g.a. att linjerna möttes. Dessa utrymmen fyllde jag ut med spiraler längs de linjer som bildat dem. Svårt att förklara i ord och det går inte att rita det så bra på datorn, men ungefär så här:

(klicka för större versioner)

     

Bandet runt kanten är omväxlande vitt och bitar av de olika färgade tygerna.

Storlek ca 100 x 145 cm.

Inlagt 2014-06-15 20:07 | Läst 7105 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-06-19 15:54   ANITA AJANKI
Vad glad man blir att se dina fantastiska arbeten nån gång ibland. Vackert.
 
2014-06-18 08:39   Merja E /Symamsell
Tack för kommentarer!
Quilten är min krypa-ihop-i-soffan-mysa-titta-på-TV-täcke. Nu när det är lite varmare sitter jag faktiskt PA den, för mitt sofftyg är lite stickigt och inte så skönt att sitta på med bara ben.
 
2014-06-17 22:00   Ulrika Lindh
Konstiga rubriker fungerar. :-) Jag är också nyfiken på vad den välanvända kvilten används till? Den är fin och i somriga fina färger.
 
2014-06-15 22:25   Pernilla Fe
Oj, vilket jättejobb att kvilta så som du beskriver! Men jag undrar ju vad den välanvända kvilten används till. :-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons