Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Återbrukstankar i fel tid

Jag har länge tänkt att jag vill sy en ny väska till mig. Samma modell som en reklamväska jag har, fast utan reklam då. Skulle bara hitta ett lämpligt, lite regntåligt tyg först. Redan tidigare har jag sytt ett eget foder till väskan, och det tänkte jag flytta över till den nya väskan. Själva tyget har dock låtit vänta på sig.

Min man har de senaste åren krympt på bredden. På sistone har han rensat ut en hel del för stora kläder och dessa har jag tagit hand om. En del har passat andra, en del går till Läkarmissionen, en del går till återvinning (skall lämna på H&M tänkte jag). Och en del skall jag sy om. I vintras sydde jag om mjukisbyxor som dåvarande 10-åringen fick.

Nu har maken rensat ut en jacka med lite gummiaktigt tyg. Den skall bli min nya väska! ...eller varför inte en ryggsäck? Det kom jag på igårkväll när jag lagt mig. Vältajmat, minsann! Jag låg ju och "sydde" bra länge när jag skulle sova. Men jag tror nog att det får bli en ryggsäck ändå. Och jag hittade ett passande väsktyg på Stoff och Stil häromdagen, så det kanske kan bli en väska också, framöver. Men ryggsäcken först!

Inlagt 2014-04-23 21:26 | Läst 6590 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-04-28 07:23   Dagmar Elleby
Jag samlar på mig stora broderade dukar,givetvis linne,gammalt sliten med hålsöm och plattsöm - det syr jag om till sommarkläder. Modellen bestäms av mönstret på duken.
 
2014-04-24 13:30   Bibbi Lundgren
Så tror jag vi är lite till mans.
Man ligger och planerar sina projekt.
Ser fram emot att se färdigt resultat.
 
2014-04-23 23:00   Anna Söderström
Skönt att se att det finns fler än jag som "sydrömmer". Jag inbillar mig att mina projekt blir mer genomtänkta på det sättet.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons