Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Avlagd skjorta blev förkläde

Maken fortsätter att rensa för stora kläder ur garderoben. Denna gång en lila skjorta som jag genast visste vad jag skulle göra med. I vintras sydde jag en kasse av en trist skjorta och då funderade jag på vad mer man kan göra med skjortor. Ett förkläde kom jag på. Skjortan får dock inte vara sliten i kragen om förklädet skall bli fint. Men nu fick jag alltså tag i en lämplig skjorta - i min favoritfärg dessutom!

Det skall bli roligt att ha ett egensytt förkläde i köket, ett som anpassat efter mig. Bandet är fastsytt hela vägen för att förklädet skall sitta så högt som jag vill ha det. För att ta på det i får man knäppa upp de två översta knapparna. Restav av knappslån är ihopsydd.

Det var nästan så att framstycket och ärmarna räckte för att sy förklädet, men sen tyckte jag att det var i smalaste laget så jag tog lite av bakstycket för att bredda nedtill. Bandet är gjort av ärmarna som jag rivit i tiocentimetersremsor och sytt ihop på enklaste vis.

Inlagt 2014-05-12 00:00 | Läst 5963 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-05-19 12:21   Ulrika Lindh
Både smart och snyggt! Det är bra när förkläden går upp en bit mot halsen, i alla fall när jag härjar i köket. :-)
 
2014-05-12 19:54   Bibbi Lundgren
Smart!!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons