Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En beställningsduk och rackarns fullt i tygskåpet

Min dotter (snart fem år) börjar inse fördelarna med att ha en mamma som syr. För några veckor sedan beställde hon som ni kanske minns en ryggdyna till sin matstol. I helgen önskade hon sig en duk till sitt lilla bord, där hon ibland sitter och pysslar men oftast bara förvarar en massa bråte. Ungefär som vi andra i familjen gör på andra bord... Nåväl. Duken skulle också kunna vara picknickduk, fick jag veta.

Att bara ta ett tyg och fålla kanterna är väl tråkigt tycker jag. Och tyget som hon valde ville jag faktiskt inte ta så mycket av. Hon valde det röda tyget som jag sydde en klänning åt henne av förra året, och som jag vill spara för något annat plagg framöver. Jag föreslog att vi kunde ju ta ett annat tyg till duken och sätta det röda i kanten. Hon köpte detta, och jag blev av med en tygbit som jag inte riktigt vet varför jag köpte.

För att göra duken lite roligare så klippte jag den i fyra delar som jag sydde ihop på detta sätt.

Bli av med tyg, ja. Det skulle jag verkligen behöva! Min kära tyggarderob kroknar väl snart av tyngden. Jag köper nu i princip bara tyger till kläder och väskor, men ändå fylls det på fort. Syfestivalen gjorde ju sitt för ett tag sedan och idag hade jag NÄSTAN vägarna förbi Stoff och Stil så jag gjorde mig ärende dit och grävde bland stuvarna. Vad nu det skulle vara bra för. :-)

Uppe till vänster finns plats för mer. Fast jag har inte hyllplan så det räcker. Får bli en tur till Ikea framöver och köpa extra.

Inlagt 2014-04-21 21:42 | Läst 8700 ggr. | Permalink
Kategorier:
Heminredning 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-04-24 19:00   Pernilla Fe
Ja, Ikea har i perioder fina tyger. Jag försöker att begränsa inköpen till klädtyger men en del annat slinker ju igenom...
 
2014-04-24 11:54   Lotta Nilsson Persson
Kommer du till Ikea så har de också många bra och användbara tyger:) Man ska aldrig kasta för en vacker dag kommer man på något som det passar perfekt till. Gillar din ordning/förvaring.
 
2014-04-23 21:11   Pernilla Fe
Hahahaha! Beredskapslager. Mycket bra ordval.
(Jag vet nog att många här har mycket, mycket mer tyger. Men jag har bara denna dubbelhylla för tygförvaring så det gäller att hålla ordning och är det fullt så är det fullt.)
 
2014-04-22 22:52   Bibbi Lundgren
Det där är inte farligt alls.
Bara ett normalt beredskapslager för en sömmerska :)
 
2014-04-22 20:42   Pernilla Fe
Ni är rara ni! Visst är det härligt att ha mycket tyg! Men innerst inne vet jag att vissa tyger inte kommer att användas. Ändå kan jag inte med att göra mig av med dem.
 
2014-04-22 14:47   Ulrika Lindh
Du har fina tyger att inspireras av och ordning och reda på dem också.
 
2014-04-22 08:23   Josefin Claeson
http://www.manuffen.se/tyger-och-sybehor/trost-for-tygalskare/
Härligt med tyger. Hoppas länken funkar, tittar på den ibland och ler.
 
2014-04-22 07:13   LenaM Jonsson
Men visst är det en härlig känsla att stå o titta på sitt tyglager?! Personligen mår jag gott sv. det o att fundera vad det ska bli.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons