Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

grinig kärring på gång.

Det finns några saker i handarbetets tecken som jag tycker illa om. (för att uttrycka det milt) Jag har därför valt idag att göra en 5 i topp lista över saker som får mitt blod att koka lätt.

1. Balklänningar sydda med uddstött nål.
Hur svårt ska det vara att kolla innan man börjar sy att nålen är i toppform? Hela klänningen blir lätt förstörd. Tyvärr kommer säkert fler än jag endast se den irriterande rynkade sömmen.

2. Inte pressat vid sömnad.
Strykjärnet är sömmerskans bästa vän. Det kan dölja även sämre goda sömnadfärdigheter. Framför allt så blir det mer stil och klass på det som tillverkas.

3. Maskinfållade klänningar/kjolar. Okej om det är jeanskjol eller liknande kan det gå för sig. Men för det mesta blir resultat så mycket snyggare om man tar sig tiden att sy fållar för hand.

4. Slarv.
Rent allmänt så är slarv så irriterande. Material är ofta kostsamt, varför inte lägga ner tid och lite kärlek på det man gör? Trådrakt betyder trådrakt vid tillklippning. En söm som ska vara rak, ska inte se ut som en solkurva.

5. Slit och släng.
Att inte ta tillvara textilier utan bara slänga när man bli less. Att inte sy om och laga kläder utan det är enklare att bara köpa nytt. Det går att göra så mycket av lätt solblekta gardiner eller påslakan som fått en liten reva. Underlakanet som är utslitet i mitten och jeansen. T o m gamla trasiga sockar finns det fina användningsområden till!

Kanske är det inte nödvändigt vis i denna ordning jag retar mig mer eller mest men det är de saker jag oftast reagerar på....

Anna som handsyr på sitt katedralfönster....

Inlagt 2014-06-19 14:03 | Läst 4959 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-06-19 21:13   Pernilla Fe
Jadu, alla har vi sånt vi stör oss på! Av det du nämner är det nog punkt 5 som retar mig mest. När folk bara SLÄNGER SAKER! OK att man ledsnar på sina grejer. Men lämna dem då till välgörenhetsloppisar, sälj eller skänk bort dem. Alla är inte återbruksgalningar som vi :-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons