Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2009-05-20, 20:45   #1
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
Intressant! 1 dl mjöl per skål blir väl inte så mycket bröd? Eller blir det större?
Ja stämmer. Jag orkar inte göra ett tag, vilket tar 4 dagar! Så slipper man det, o stoppa in dom i frysen resten.

Glömde skriva ner... efter 4 dagar, måste man blanda rågmjöl i dom o bearbeta till vanlig deg, ca 1-2-3 dl tillsätts innan stoppa in i frysen, annars flytande stink surdeg

Det ger 4 bröd! Ca 10-15-20 dl, tror nog att det är ungefär 2 kg. Jag använder aldrig dl-mått, utan jag häller in det direkt o bearbeta deg tills det blir smidigt.

Mitt bröd är SÅÅÅÅ GOTT!! Jag satt kryddor som 1 msk anis o 1,5 msk kummin, 2 tsk havsalt o 1 tsk salt.
Bifogade bilder
 
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-21, 10:40   #2
KringeliK KringeliK är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2008
Inlägg: 92
Citat:
Addes skrev: Visa inlägg
Mitt bröd är SÅÅÅÅ GOTT!! Jag satt kryddor som 1 msk anis o 1,5 msk kummin, 2 tsk havsalt o 1 tsk salt.
Härligt!
Har du brödkorgar eller får du så fint runt bröd ändå?

Jag måste erkänna att tråden har gett mig en spark i rumpan och jag har äntligen satt igång en ny surdeg i ugnen.
Min fryser jag dock inte in, utan jag förvarar den i kylskåp och förlänger den med nytt mjöl och vatten. På det här sättet mognar suran och blir bättre och bättre med åldern.

Mums! Tack för inspirationen!
KringeliK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-21, 21:59   #3
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
KringeliK skrev: Visa inlägg
Härligt!
Har du brödkorgar eller får du så fint runt bröd ändå?

Jag måste erkänna att tråden har gett mig en spark i rumpan och jag har äntligen satt igång en ny surdeg i ugnen.
Min fryser jag dock inte in, utan jag förvarar den i kylskåp och förlänger den med nytt mjöl och vatten. På det här sättet mognar suran och blir bättre och bättre med åldern.

Mums! Tack för inspirationen!
Ja jag fick fina runda med mina bemästerande händer (4 bröd) utan brödkorg eller nåt. Inget.

Bearbeta med två händer, till som en boll, o sen trycka neråt med annan hand samt vrida sig runt med ena hand, lagom tryck, inte för snabbt. Bearbeta det som en rund kaka, tar ca 15 min, ganske lång tid, men det blir bättre smak o konstant i bröd efter ugnet. o sen mjöl täcker över bröden. o låt dom stå i 60 minuter i varm plats, typ vid spisen. Sätta in i ugnet, mjöl på plåten! Jag anar inte hur det tog länge tid, men gissar 20 min.. Jag vet när det blir färdigt; doft, som håller på att mjölet blir bränt samt brödets doft bildar.

(Många släktingar o vänner säger att jag är bra på att laga mat o baka etc. men jag vill INTE bli kock. Avskyr att stå i köket var det är 40 varmt garder i mitten av sommaren) Kokboken finns i min skalle bara
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons