Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Gammal 2009-05-08, 09:48   #1
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-08, 11:06   #2
Sophia Sophia är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
Här skulle jag behöva en smiley som är illamående och grön i ansiktet. Ha ha.
Sophia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 18:32   #3
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Ja usch.

Köp aldrig luftigt och lätt bröd!

Skaffa bara riktigt tungt bröd!!

Coop vid Västberga har 19.90 kr stryck, riktigt gött!! ca 1 kg tungt
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 18:34   #4
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Addes skrev: Visa inlägg
Ja usch.

Köp aldrig luftigt och lätt bröd!

Skaffa bara riktigt tungt bröd!!

Coop vid Västberga har 19.90 kr stryck, riktigt gött!! ca 1 kg tungt
Här sverige har så dåligt utbud av bröd. Rätt tråkiga bröd...

Jag varit i tyskland och det var massa. O finland har sjukt mkt olika sorts rågbröd.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 18:35   #5
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
Dom hällde 1 dl konserveringsmedel i din limpa för misstaget!
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 19:26   #6
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Jag gillar bröd från Östras bageri i Halmstad. De är lite tyngre och kompaktare än vanliga köpebröd och de är stenugnsbakta. Jag vet inte om alla gillar dem, men jag gillar att man kan tydligt känna smaken av kryddorna som t.ex. anis.

Inte alla butiker i Göteborg har, men några har.

Fortfarande fabriksbröd, men godare i min åsikt. Ibland tycker jag inte så mycket om bröd från bageri som har stenhård skal som ger miljontals flagor och smulor överallt när man äter och man får nästan sår i gommen... Men ja alla har olika smak.

Men jag gillar inte heller smaklösa fabriksbröd.

Ta t.ex. hönökaka. Åkes äkta Hönökaka smakar mer än Pågens härmversion som smakar i princip ingenting. Men Pågens är vanligare tyvärr.

Ickefabriksbröd som jag gillar:
Jag gillar ciabatta och focaccia. Och croissant men det är ju lite på gräsen för bakverk. Även om man kan äta det som smörgås. Och klassiska engelska scones, men precis som ciabatta är det inte direkt nyttigt.

Och hemgjord filbröd efter farfars recept, mums. Äter tillsammans med smör (INTE skokrämen "margarin", yuck, ren plast) och lemon curd på!

Margarin (inkl becel, lättmargarin)... suck, förstår inte hur man kan sälja sådan hälsofarlig produkt som den... Och dessutom marknadföras som hälsosam? Men nu har jag spårat ut ganska mkt.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 11:09   #7
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
Margarin (inkl becel, lättmargarin)... suck, förstår inte hur man kan sälja sådan hälsofarlig produkt som den... Och dessutom marknadföras som hälsosam? Men nu har jag spårat ut ganska mkt.

En del är mkt överdriv om hälsosamma skokrämer. Jag har aldrig smakat de flesta, utom floria (för längsen), men jag har alltid haft berdgott och smör sen babie. O är 75-80 kg, 191 cm, utan att bli fet av det. Jag brukar ta mkt smör till gött vedugnat bröd. Jag äter mkt bröd oxå. En del sa åt mig: Inte nytto, du kan bli fet... Jag har tröttnad på att höra hur de klagar vad jag äter o använder smör. Jag äter alltid smör till lunch, dansk smörrebröd.

De finns en del av forskningar, om att folk kan få bli fet av light produkter och onormala kost.

En period provade jag (8 veckor):
(Inget äta McDonald, godis, pizza, färdigmat, äta ute)
Laga mat hemma, baka tårtor, hemgjorda gräddglass med 40% fett,, baka gött bröd, bra frukost, cigg o svart kaffe, smör, grädde, bacon, blodpuddning ... hursomhelst, som bara hemgjorda kost i 8 veckor. Det var sååå normal kost.
Vet ni vad? Ja jag gick ner 8 kg! o 73 kg.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 11:42   #8
chery chery är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 1 053
Nu kan jag inte låta bli att undra! Vad köper ni för bröd och hur förvarar ni det??? Här hemma hinner vi inte äta upp mer än halva brödet innan det är möglat. Jag har försökt med allt. Förvara i skåp i plastpåse, i papperspåse. Ute i köket i plast/ resp papperspåse. I burk utan påse.I kylskåpet. Vad jag än gör så möglar brödet på ca 2-3 dagar. Kaffebröd hinner inte mögla för det äts upp direkt. Jag skulle verkligen behöva tips på hur man får bröd att vara längre.
chery är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 14:22   #9
Sophia Sophia är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
chery: Frysen! Om jag köper hela limpor så får maken skiva upp dem innan de åker in i frysen. Sedan plockar vi ut de skivor vi vill ha och värmer i rosten. Det är enda sättet här. När jag bakade vårt bröd själv stod maken halva kvällen och skivade bröd. Nu har jag varken ork eller lust att baka men jag hoppas att det kan bli ändring på det för hembakat bröd är så gott!
Sophia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 14:33   #10
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Kanske är det mycket mögelsporer i ditt kök? Jag hade problem i ett kök jag bodde i som studentlya och där kunde det bara gå en vecka innan hela brödlimpan blev blågrön av mögel. Det beror nog mycket på ventilationen i lägenheten också tror jag.

Här kan brödet stå i ca 5 dagar innan det blir mögligt. Och då förvarar vi dem i plastpåsar eller papperspåsar, dvs de påsar de åkt i med köpet, i skafferiet. Men om vi misstänker att vi inte hinner äta av brödet inom några dagar så fryser vi ner halva. Färdigskivade så man lätt kan ta det man behöver.

Förresten, det är värre att ha i kylskåpet, det möglar lättare där, har jag läst. Det bästa är egentligen att ha i öppen papperspåse i skafferi med minimal antal mögelsporer så det är torrt och bra. Men då får man torr bröd istället. Så det är avvägning mellan att torka brödet och att behålla fukten och riskera mögel.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-13, 12:26   #11
KringeliK KringeliK är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2008
Inlägg: 92
Citat:
chery skrev: Visa inlägg
Nu kan jag inte låta bli att undra! Vad köper ni för bröd och hur förvarar ni det??? Här hemma hinner vi inte äta upp mer än halva brödet innan det är möglat. Jag har försökt med allt. Förvara i skåp i plastpåse, i papperspåse. Ute i köket i plast/ resp papperspåse. I burk utan påse.I kylskåpet. Vad jag än gör så möglar brödet på ca 2-3 dagar. Kaffebröd hinner inte mögla för det äts upp direkt. Jag skulle verkligen behöva tips på hur man får bröd att vara längre.
Jag vet inte hur länge du förvarar ditt bröd, men jag har varit med om att bröd har möglat före sista-förbrukningsdag. Då fick jag en funderare.
Min lösning blev handhygien!
Jag upptäckte att mina barn gick och hämtade bröd utan att tvätta händerna före. Efter att vi ändrade på dessa rutiner så har jag inte märkt av detta problem längre.

Ett bra tips är dessutom att frysa in skivat bröd - det åldras långsammare då.
KringeliK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-13, 15:41   #12
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Jag skulle vara glad om brödet visade utmattning och mögel före sista förbrukning. Min limpa vägrar ju dö av mögel så den är nog otjänlig som människoföda.
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons