![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
#30 | |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
Jag brukar göra rysk surdeg hemma. закваска и квасного хлеба "Zakvaska i Kvasnavo hleba" på ryska = surdeg och surbröd 10 gånger dvs 10 småskål. 1 vatten 40 grader 1 dl grov rågmjöl Blanda och fylla i en skål, täcka över tygbit göra om igen... O sen låt stå dom vid fönstern i 4 dagar (perfekt under sommaren, men inte vinter där med dragvind, inte absolut). Röra om varje kväll. Dom 9, jag brukar bolla o stoppa in i frysen. Det kan hålla i ett år. En surdeg, så bakar jag rågbröd i 4:e dagen, o låt stå färdigt bröd över ett dygn, o käka upp 5:e dagen. Eller till vitbröd Underbart gott!! Rostad grovmalen valnötter o blanda i bröddeg, eller torka frukter.. eller russin eller vad ni önskar. Det kostar ca 5-10-15 kr per bröd! Senast redigerad av Addes den 2009-05-15 klockan 23:02. |
|
|
|
|
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:09.






.
Trådad visning