Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Bakgrund och vad det ska handla om

Jag har hållit på en tid och studerat mönsterkonstruktion som hobby. Sydde lite för sådär 45 år sedan men därefter blev det allt annat. Nu har jag fått tid och det intresserar mig att se varför vissa plagg sitter så dåligt. (Speciellt på andra förstås!) Eller varför vissa får hänga med långt sedan de blev slut egentligen. Mönster för hobbysömnad verkar vara en kompromiss på många sätt. Mönster som följer med Burda-tidningen är inte lika utförliga som ett köpt Burda-mönster i påse/kuvert. Varför har vissa sömsmån medan andra inte? Varför säger böckerna att man gör ett separat fodermönster medan det sällan finns något sådant i hobbymönster? Osv.

Sedan ändras modet men när man levt ett tag ser man att det är cykliskt och när man tittar igenom mönsterhistorien ser man hur mycket återbruk det egentligen är.

Nu är det i första hand fråga om att notera sådant som jag hittar och kan tro ha ett "allmänt" intresse. Weben innehåller idag ett så rikt material och många duktiga människor har lagt ut sina bidrag så det är inte bara böcker som man kan gå till. Därför kommer det att bli en del länkar men inte bara en länksamling. Det ska vara något som beskrivs som är intressant att reflektera lite över. Sedan händer det att jag sprättar upp konfektionskläder och där kan man hitta en del också. Då jag har sytt ganska lite så är sytekniska kunskaper också något jag letar efter. Jag har inte tid att göra alla misstag själv.

Ja det är väl ungefär det jag hoppas kunna lägga in i bloggen.

mönsterkonstruktion
Postat 2012-01-02 15:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons