Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Andrachans

Det här är en blogg om andrahandskläder som får ett nytt liv, en andra chans, genom större eller mindre förändringar. Inte bara kläder förvandlas här utan även andra tyger man kan hitta begagnat, en gardin här och en duk där, och ibland slinker något helt nytt tyg med ocksa :) Hoppas att just du hittar inspiration att förvandla dina gamla plagg till något helt nytt som kommer till användning igen!

En blus får nytt liv

Jag köpte en begagnad blus (sista bilden) för ett tag sedan på grund av de vackra broderierna men den var inte alls min stil eller storlek. Så jag sydde helt enkelt om den och tog till vara på det underbara broderiet som jag aldrig hade kunnat sy dit själv. Det är nu en blus som passar mig mycket bättre, både i storlek och stil och om jag får säga det själv så blev jag väldigt nöjd med den :) Kanske allra mest nöjd med ärmarna som sätter sin egen prägel på blusen.

Blus doredo
Postat 2019-01-21 12:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Från julgardin till julklänning

Med bara en halvtimme kvar tills gästerna kom på julafton blev den här klänningen klar! Jag hade några veckor tidigare köpt två julgardiner i en second hand-affär nära mig med tanken att sy om den till en klänning och så blev det. Jag märkte att tyget fällde när det blev blött så alla vita detaljer satte jag dit dem med tryckknappar.

Postat 2019-01-06 15:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skogsgrön klänning att dansa i

 

Klänningen efter ett möte med symaskinen.

Den här klänningen har en liten bakgrundshistoria. Jag skulle gå på maskerad som skogsrå och letade efter en skogsgrön klänning att sy om och hittade en begagnad. Men när jag började titta närmare på den så började jag tycka att det var för fint tyg för att bara bli en maskeradklänning, så efter mycket funderande och velande fram och tillbaka så skaffade jag en ny utklädnad och sydde om begagnatfyndet till en vanlig klänning istället. Kjolen blir nästan en hel cirkelkjol och är helt underbar att dansa i!

Före och efter.

doredo Kläder klänning retro
Postat 2018-12-03 13:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons